Υπάρχει ένα κανάλι στο YouTube, το Chemistry Flicks, γεμάτο βιντεάκια από καθημερινά αντικείμενα που λιώνουν στο οξύ. Και όλα αυτά στο όνομα της επιστήμης.
Ρίχνουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες οξύ σε μια σειρά από πράγματα – όπως φρούτα, κρέας, μια εργαστηριακή ποδιά, σοκολάτα, και ένα smartphone.
Όλα, πλην ενός, καταστράφηκαν. Αλλά δεν θα πιστέψετε ποια ουσία άντεξε. Την απάντηση θα την βρείτε στο τέλος του κειμένου.
Πρώτα δείτε πως λιώνει μια μπανάνα.
Μετά χρησιμοποίησαν το οξύ -το οποίο μπορεί να διαβρώσει ακόμη και μέταλλα και μπορεί να προκαλέσει πολύ άσχημα εγκαύματα- σε ένα σφουγγάρι.
Μετά αποφάσισαν να λιώσουν κάτι με λίγο μεγαλύτερο όγκο: Στήθος κοτόπουλο.
Δοκίμασαν ακόμη και τις εργαστηριακές τους ποδιές (και κατάλαβαν ότι τελικά δεν τους προστατεύουν και πολύ…).
Σειρά είχε ένα κινητό.
Μετά από τόσες δοκιμές ωστόσο, η μια ουσία που άντεξε την δοκιμασία του οξέος ήταν…
Ναι! Η σοκολάτα.
Μάλιστα σε κάποια σχόλια δεν έλειψαν οι προτροπές να φτιάχνονται από εδώ και πέρα οι εργαστηριακές ποδιές από σοκολάτα.
*Αυτό το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε αρχικά στην Αμερικάνικη έκδοση της The Huffington Post και μεταφράστηκε στα ελληνικά.