Ο Διονύσης Αλέρτας, γνωστός chef patissier, βρέθηκε στην Καστοριά στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του
Τοπικού Προγράμματος LEADER, στο παραλίμνιο πάρκο Πολυκάρπης. Ο chef επισκέφθηκε το αρτοποιείο Σχέδια Άρτου όπου αντάλλαξε ιδέες με τους αρτοποιούς και διαφώτισε με τις χρήσιμες συμβουλές του.
Λίγα λόγια για τον ίδιο:
Ο Δ. Αλέρτας ξεκίνησε σπουδές μαγειρικής και διαιτολογίας στα 19 του ενώ παράλληλα εργαζόταν ως ζαχαροπλάστης, που ήταν και το επάγγελμα που τον κέρδισε. Ξεκίνησε να εργάζεται στα ζαχαροπλαστεία Despoina, αργότερα στο LaCigale και με μεγάλη επιτυχία στο εστιατόριο Σπονδή, ενώ παράλληλα παρακολουθεί κάθε χρόνο σεμινάρια ζαχαροπλαστικής. Σήμερα είναι επιτυχημένος chef patissier που έχει δουλέψει στα διασημότερα εστιατόρια της Αθήνας αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τη επίσκεψη του Δ. Αλέρτα στο αρτοποιείο Σχέδια Άρτου.: