6.000 εταιρείες και άνω έκαναν χρήση της πλατφόρμας του εξωδικαστικού

6.000 εταιρείες και άνω έκαναν χρήση της πλατφόρμας του εξωδικαστικού

Περισσότερες από 6.000 επιχειρήσεις έχουν μέχρι στιγμής κάνει χρήση της ειδικής πλατφόρμας για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους μέσα στον πρώτο μήνα λειτουργίας της, με σκοπό να ενταχθούν στη διαδικασία.

«Περίπου 520 βρίσκονται σε ένα προχωρημένο στάδιο της αίτησής τους, ενώ 82 έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της αίτησης και είναι στον δρόμο για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές» επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM 104,9» ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση, η εικόνα για τον μήνα Αύγουστο κρίνεται θετική, ενώ ήδη από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της πλατφόρμας οι ενδιαφερόμενοι έβρισκαν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούσαν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Ταυτόχρονα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή το αργότερο τις αρχές Οκτωβρίου με την επόμενη αναβάθμιση, ο ενδιαφερόμενος θα βρίσκει μέσα στο σύστημα και όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο TAXIS, όπως και περισσότερους αυτοματισμούς» σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.