5+1 συμβουλές για μια εναλλακτική διακόσμηση κουζίνας

5+1 συμβουλές για μια εναλλακτική διακόσμηση κουζίνας

Πρόκειται να μετακομίσετε σ’ ένα καινούργιο σπίτι ή να ανακαινίσετε την κουζίνα του σπιτιού σας και δεν ξέρετε σε τι γραμμή να κινηθείτε; Σας προτείνουμε ν’ αφιερώσετε αρκετό χρόνο καθώς οργανώνετε την αλλαγή σας, να σκεφτείτε ποια έπιπλα κουζίνας ταιριάζουν στον χώρο σας και να ρίξετε μια ματιά στις πιο πρόσφατες τάσεις στην διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Τα έπιπλα κουζίνας, είναι αυτά που δίνουν την προσωπικότητα του χώρου σας, και πρέπει να έχουν μια συνοχή ή να παίζουν με τις αντιθέσεις τους σε μια ευρύτερη συνθετική άποψη με τα χρώματα που έχετε επιλέξει.

 

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε μερικές αισθητικές προτάσεις, για να έχετε έναν μπούσουλα όταν θα επιλέγετε έπιπλα κουζίνας:

 

1) Φτιάξτε ένα φυσικό τοπίο. Μπορείτε αντί να κάνετε ένα απλό άχρωμο περιβάλλον, να ακολουθήσετε την διαχρονική αισθητική εσωτερικού χώρου, δημιουργώντας ένα ολόκληρο τοπίο μέσα στην κουζίνα σας. Βάζοντας ταπετσαρίες στους τοίχους, βαριές κουρτίνες, φυτά σε διάφορα σημεία ή ακόμα και κρεμαστά, ξύλινα έπιπλα κουζίνας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φυσικό τοπίο μέσα στο σπίτι σας.

 

2) Επιλέξτε μονοχρωμία στα έπιπλα κουζίνας και προσθέστε χρώμα στον χώρο σας με μικρές λεπτομέρειες. Μπορείτε να βάλετε πολύχρωμα πλακάκια σε λίγα σημεία του τοίχου ή υφασμάτινα σουπλά πάνω στον πάγκο σας.

 

3) Παίξτε σέξι με μαύρο και χρυσό. Μπορείτε να επιλέξετε μαύρα έπιπλα κουζίνας, και να προσθέσετε χρυσά φιναρίσματα. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε με το χρυσό, γιατί πρέπει να είναι τόσο-όσο ώστε να δίνει την πολύτιμη πινελιά χωρίς να κουράζει στο μάτι.

 

4) Κινηθείτε στις αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Μια σύγχρονη κλασική κουζίνα, είναι αυτή που παίζει με τις αποχρώσεις. Μπορείτε να έχετε το πιο σκούρο χρώμα στους τοίχους και το πιο ανοιχτό στα έπιπλα κουζίνας ή το αντίθετο ή ακόμα και να κάνετε μια κλιμάκωση σε τοίχους, πλακάκια, έπιπλα κουζίνας και μαγειρικά σκεύη. Αυτό το μοντέλο κουζίνας είναι αρμονικό και δείχνει μια πρόνοια από εσάς.

 

5) Μετατρέψτε την κουζίνα σας σύμφωνα με τις πιο συχνές της χρήσεις. Μην φοβάστε να αναδιαμορφώσετε την κουζίνα σας, ανάλογα με τι χρειάζεστε. Αν μαγειρεύετε συχνά, μπορείτε να κρεμάσετε τα κουζινικά σας, ή αν σας αρέσει το κρασί, μπορείτε να βάλετε τα κολονάτα ποτήρια σας, σε κάποιο ανοιχτό ράφι.

 

6) Τέλος, μπορείτε να μπλέξετε το διαχρονικό (vintage) με το μοντέρνο, επιλέγοντας μια κουζίνα με παλιές λάμπες και φωτιστικές επιφάνειες ή καθίσματα αντίκες και ταυτόχρονα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο έχετε ένα μοντέρνο και σύγχρονο περιβάλλον που ενέχει μια οικεία ζεστασιά, που παντρεύει το μέρος που μεγαλώσαμε με το μέρος που θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.