49 μετανάστες νεκροί από ασφυξία σε αμπάρι αλιευτικού

O αριθμός των μεταναστών που πέθαναν από ασφυξία ενώ επέβαιναν στο αμπάρι ενός υπερφορτωμένου αλιευτικού πλοίου στα ανοικτά της Λιβύης και τους οποίους εντόπισε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας έχει ανέλθει στους 49, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου γνωστοποιούνταν η επιχείρηση διάσωσης, το πολεμικό ναυτικό έκανε λόγο για «τουλάχιστον 40 νεκρούς» βάση των εκτιμήσεων ότι περίπου 300 επίδοξοι μετανάστες επέβαιναν στο πλοίο.

Σήμερα το μεσημέρι η νομαρχία της Κατάνης (Σικελία) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός έχει ανέλθει σε 49 νεκρούς.

Το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot, με το οποίο μεταφέρονται οι επιζώντες όπως επίσης οι σοροί των συνταξιδιωτών τους αναμένεται να φθάσει στην Κατάνη αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, τα θύματα, που όπως όλα δείχνουν δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις των καυσίμων, είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα παντρεμένοι άνδρες που άφησαν στις συζύγους τους τις θέσεις στη γέφυρα του πλοίου, προκειμένου να ταξιδέψουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Περισσότεροι από 2 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από τις αρχές του χρόνου, στην προσπάθεια τους να περάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη.

Περίπου 102 χιλιάδες έχουν φτάσει στην Ιταλία αυτό το διάστημα και 135 χιλιάδες στην Ελλάδα.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.