40.000 τετράδια σε παιδιά της Δυτικής Μακεδονίας

40.000 τετράδια σε παιδιά της Δυτικής Μακεδονίας

Ένα φορτηγό γεμάτο τετράδια που προορίζονται για τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως για μαθητές οικογενειών που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, φτάνει το Σάββατο από την Αθήνα στην Κοζάνη.

Πρόκειται για 40.000 τετράδια, τα οποία είναι προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα του Εθνικού Τυπογραφείου. Στο Εθνικό Τυπογραφείο υπήρχε μεγάλο στοκ χαρτιού, το οποίο κατόπιν αιτήματος του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βερναρδάκη, αξιοποιήθηκε γι’ αυτόν τον καλό σκοπό. Με ευθύνη του Εθνικού Τυπογραφείου, οι τόνοι χαρτιού έγιναν 40.000 τετράδια για να μοιραστούν στους μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, φεύγει την προσεχή Παρασκευή φορτηγό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να φορτώσει και το Σάββατο να βρίσκεται πίσω. Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος επωμίστηκε την επίλυση του διαδικαστικού μέρους της μεταφοράς, δήλωσε σχετικά: Με μία συνεννόηση που έγινε με το υπουργείο Εσωτερικών και τον ίδιο τον κ. Βερναρδάκη, επειδή υπήρχε πάρα πολύ στοκ χαρτιού στο Εθνικό Τυπογραφείο, θελήσαμε να μας βοηθήσει αυτό να το κάνουμε τετράδια, ώστε η Περιφέρεια να τα διαθέσει δωρεάν στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το καταφέραμε, είμαστε σε συνεννόηση, μας ειδοποίησαν ότι είναι έτοιμα 40.000 τετράδια τα οποία θα φορτωθούν και θα έρθουν εδώ, για να διανεμηθούν μέσω των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία και προφανώς σε μαθητές που έχουν περισσότερο ανάγκη».

e-ptolemeos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.