4 τρόποι για να κάνετε τον καφέ σας υγιεινό

4 τρόποι για να κάνετε τον καφέ σας υγιεινό

Αν και οι περισσότεροι έχουν τον καφέ στο μυαλό τους ως το ρόφημα που θα τους ανοίξει τα μάτια για να ξεκινήσουν τη μέρα τους, τα οφέλη του είναι περισσότερα. Μια νέα μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι η καφεΐνη και το χλωρογενικό οξύ που βρίσκονται στον καφέ  μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες σας ηπατικής νόσου.Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, καταναλώνοντας 2 κούπες καφέ την ημέρα μειώνουν την πιθανότητα της ηπατικής νόσου που σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ κατά 44%. Εφόσον ο καφές λοιπόν είναι τόσο ευεργετικός, γιατί να συμβιβαστείτε με ένα απλό ρόφημα; Χρησιμοποιείστε αυτές τις απλές συμβουλές για να αυξήσετε την πρωινή σας διαύγεια και όχι μόνο.

 

1. Προτιμείστε φρέσκο

coffee grounds

Ξεχάστε τον συσκευασμένο στιγμιαίο καφέ. Η διαδικασία της ξήρανσης πριν την συσκευασία του, φθείρει μερικά από τα κρίσιμα αντιοξειδωτικά του.Προτιμείστε φρέσκο χαρμάνι και διατηρείστε το σε αεροστεγή συσκευασία, τοποθετώντας το σε ένα δροσερό και σκοτεινό ντουλάπι. Αν το κρατήσετε στο ψυγείο σας, η αλλαγή της θερμοκρασίας συμπυκνώνει και βλάπτει τους κόκκους.

 

2. Προσθέστε ωφέλιμα λιπαρά

healthy fats in coffee

Προσθέτοντας βούτυρο ή λάδι καρύδας στον καφέ σας θα μπορούσατε να ενισχύσετε το πρωινό σας. Ανακατέψτε ένα κουτάλι του γλυκού στον καφέ σας και επωφεληθείτε από τα Ω3 λιπαρά.

 

3. Κάντε το μόνοι σας

iced coffee

Εκμεταλλευτείτε το περίσσευμα αλλά και κατακάθι του καφέ σας. Βάλτε τα σε μια παγοθήκη και αφήστε να παγώσουν όλο το βράδυ. Το πρωί φτιάξτε κρύο καφέ με λίγη κρέμα και ανακατέψτε με μερικά από τα παγάκια που φτιάξατε το προηγούμενο βράδυ. Έτσι ο καφές δεν θα αραιώσει καθώς αυτά θα λιώνουν.

 

4. Δώστε μια διαφορετική πινελιά

cinamon coffee

Προσθέστε λίγη κανέλα αντί για ζάχαρη για να δώσετε μια γλυκιά, αλλά πιο περίπλοκη γεύση. Αποφεύγετε την ζάχαρη αλλά ταυτόχρονα εκμεταλλεύεστε τα οφέλη της κανέλας για την υγεία σας. Μια μελέτη στις φυτικές τροφές δείχνει ότι η κανέλα συνεισφέρει στην πρόληψη του διαβήτη, καθώς βοηθάει στην ρύθμιση των σακχάρων στο αίμα.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.