4 συμβουλές για να επιλέξετε το τον κατάλληλο μεσιτικό γραφείο για την αγορά ή την πώληση του σπιτιού σας

4 συμβουλές για να επιλέξετε το τον κατάλληλο μεσιτικό γραφείο για την αγορά ή την πώληση του σπιτιού σας

Η αγορά ή η πώληση ενός σπιτιού αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία για όλους. Η έξαψη της αναζήτησης και ο ενθουσιασμός της τελικής συμφωνίας είναι μέρη μιας διαδικασίας που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αν επιλέξετε το κατάλληλο μεσιτικό πρόγραμμα. Η πληθώρα, όμως, μεσιτικών γραφείων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε μπορεί να κάνει την επιλογή σας έτη δυσκολότερη και πιο περίπλοκη, καθώς η εύρεση του ιδανικού προγράμματος μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερη πρόκληση απ’ ό,τι περιμένατε. Για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου μεσιτικού προγράμματος, σας παραθέτουμε 4 συμβουλές:

 

  1. Η χημεία είναι κλειδί

 

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να πραγματοποιήσετε συναντήσεις με τουλάχιστον τρεις εκπροσώπους μεσιτικών γραφείων πριν επιλέξετε αυτόν με τον οποίο θα συνεργαστείτε. Επικεντρωθείτε στη γνώση και την ειδίκευσή του στη γειτονιά που σας ενδιαφέρει, αναζητήστε κάποιον κάτοικο αυτής. Αναρωτηθείτε: Είναι ειλικρινής, μπορώ να τον εμπιστευτώ, ή η συμπεριφορά του δεν είναι κάτι περισσότερο από στρατηγική marketing; Η μεταξύ σας χημεία είναι κλειδί και, θυμηθείτε, ότι είναι σημαντικό να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας.

 

  1. Αναζητήστε αναφορές από άλλους ιδιοκτήτες σπιτιών

 

Παρόλο που η τεχνολογία φαίνεται να έχει αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου τη διαδικασία αναζήτησης για σπίτι, το σωστό μεσιτικό γραφείο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρώπινη επιλογή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φιλοφρόνηση για έναν μεσίτη και το μεσιτικό πρόγραμμά του από τη σύσταση ενός παλαιού πελάτη. Ρωτήστε γνωστούς σας ιδιοκτήτες σπιτιών ποιον προτείνουν. Αν γνωρίζετε την περιοχή στην οποία θέλετε να πραγματοποιήσετε την αγορά ή την πώληση του σπιτιού, σίγουρα θα ξέρετε κάποιον γνώστη των σχετικών μεσιτικών γραφείων.

 

  1. Βρείτε κάποιον που θέλει το καλύτερο για εσάς

 

Ρωτήστε τον εαυτό σας «Ενδιαφέρετε ειλικρινά για εμένα ο μεσίτης που έχει αναλάβει την αγορά ή την πώληση του ακινήτου μου;». Να είστε ειλικρινείς και ευθείς για το τι είναι αυτό που ψάχνετε και, αν το μεσιτικό γραφείο που έχετε επιλέξει δε σας προσφέρει τις κατάλληλες επιλογές, κατά πάσα πιθανότητα δεν ψάχνει σπίτια ή αγοραστές για εσάς, μα για να ωφελήσει τον εαυτό του. Αν δε νιώθετε ότι ο μεσίτης σας θέλει το καλύτερο για εσάς, μη φοβηθείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο άλλο γραφείο.

 

  1. Αναζητήστε πάθος, σιγουριά και ειλικρίνεια

 

Δείτε τη δουλειά του μεσιτικού γραφείου σας και το μεσιτικό πρόγραμμα που έχει επιλέξει για εσάς. Ο πιο εύκολος και πιο χρήσιμος τρόπος είναι να αξιολογήσετε τον τρόπο που προωθεί άλλα ακίνητα. Αναζητήστε το έργο του στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του και σε διαφημιστικά φυλλάδια. Αναζητήστε το πάθος, τη σιγουριά και την ειλικρίνεια που αποπνέει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.