4 εύκολα κόλπα για 4 απλά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το λάπτοπ σας

4 εύκολα κόλπα για 4 απλά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το λάπτοπ σας

Η πλειονότητα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν υπολογιστές σε καθημερινή βάση αγνοούν τα ποικίλα εξαρτήματα ενός λάπτοπ και τη λειτουργικότητα του καθενός από αυτά. Αυτή η έλλειψη εξοικείωσης με την τεχνολογία τους καθιστά εξαρτώμενους από τους τεχνικούς επισκεύης λάπτοπ, ακόμα και για μικρές επιδιορθώσεις. Αν το λάπτοπ σου παρουσιάζει κάποιο από τα τέσσερα παρακάτω προβλήματα, αλλά το κόστος της επιδιόρθωσης σε αποθαρρύνει από το να προβείς στην επισκευή λάπτοπ, εδώ θα βρεις μερικά κόλπα που μπορούν να σώσουν τον υπολογιστή σου. Το καλύτερο; Μπορείς να τα εφαρμόσεις μόνος σου.

 

  1. Υπερθέρμανση του λάπτοπ

 

Στην περίπτωση που το λάπτοπ σας απενεργοποιείται αυτόματα ανάμεσα σε μικρά χρονικά διαστήματα χρήσης, πρέπει να ξέρετε πως ο πιο συνήθης λόγος είναι η υπερθέρμανσή του. Πρόκειται για έναν μηχανισμό άμυνας του υπολογιστή, ο οποίος τον εξαναγκάζει να σβήσει απότομα, ώστε η υπερθέρμανση του δίσκου να μην καταστρέψει τα εξαρτήματα που αποτελούν το λάπτοπ. Η υπερθέρμανση συνήθως προκαλείται από τη συσσώρευση σκόνης στον ανεμιστήρα του λάπτοπ. Πριν απευθυνθείτε σε έναν ειδικό επισκευής λάπτοπ, αφαιρέστε τη βάση του λάπτοπ σας και καθαρίστε τον ανεμιστήρα. Τότε, ενεργοποιήστε ξανά τον υπολογιστή σας και, κατά πάσα πιθανότητα, θα λειτουργεί και πάλι όπως πριν.

 

  1. Ρίψη υγρού πάνω στο λάπτοπ

 

Αν κατά λάθος έπεσε υγρό πάνω στο λάπτοπ σας, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε άμεσα είναι να το αποσυνδέσετε από την πρίζα, να το απενεργοποιήσετε και να αφαιρέσετε την μπαταρία (αν είναι φορητή). Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα και σκουπίστε το λάπτοπ προσεκτικά. Τότε, αφαιρέστε το πληκτρολόγιο και χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι για τα μαλιά για να στεγνώσετε τα εσωτερικά εξαρτήματα. Τέλος, τοποθετήστε το πληκτρολόγιο στη θέση του, βάλτε του ξανά τη μπαταρία του και ενεργοποιήστε το. Το λάπτοπ σας πρέπει να δουλεύει μια χαρά, αν η ποσότητα υγρού που έπεσε πάνω του ήταν μικρή.

 

  1. Μη λειτουργία του αντάπτορα

 

Ένα λεπτό καλώδιο συνδέει τον αντάπτορα με το λάπτοπ. Παρ’ όλα αυτά, λόγω του ότι αυτό το καλώδιο υπόκειται σε συνεχή τυλίγματα και τραβήγματα, μπορεί εύκολα να φθαρεί. Αν έχετε πρόσβαση σε εξοπλισμό συγκόλησης, η αντικατάσταση του λεπτού αυτού καλωδίου είναι εύκολη υπόθεση.

 

  1. Απώλεια δεδομένων

 

Σε περίπτωση που έχετε χάσει σημαντικά δεδομένα από τον υπολογιστή σας, πριν απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία επισκευής λάπτοπ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων. Για να κάνετε κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι το λάπτοπ σας και ο σκληρός σας δίσκος είναι πλήρος λειτουργικά και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο μηχανικό ή ηλεκτρονικό πρόγραμμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.