4 διατροφικά trends του 2018

4 διατροφικά trends του 2018

1. Φυτικές πρωτεΐνες

Η μεγαλύτερη τάση στο κόσμο της διατροφής για τη νέα χρονιά  είναι η στροφή σε μια πιο φυτική διατροφή! Κατά τα λεγόμενα των ειδικών, αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από το 2017, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού άρχισε να αποφεύγει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και να λαμβάνει πρωτεΐνες από φυτικές πήγες, όπως τις φακές, τα μαύρα φασόλια, το τόφου, το κινόα. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παραγωγή vegan προϊόντων, πιθανόν, σηματοδοτεί μια νέα εποχή όσον αφορά στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων.

2. Superfood coffee
Φαίνεται ότι τα superfoods όπως o λιναρόσπορος, oι σπόροι τσια, ο κουρκουμάς, η σκόνη μάτσα, η κανέλα, το τζίντζερ, μπορούν να προστεθούν ακόμα και στον καφέ κάνοντας το αγαπημένο σας ρόφημα πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ενέργεια.

3. Mocktails…the NEW cocktails!
Αν δεν είσαι λάτρης των αλκοολούχων ποτών και προτιμάς να πίνεις κάτι πιο ελαφρύ, δροσιστικό και φρουτένιο, υπάρχουν τα mocktails (non-alcoholic cocktails), τα οποία πρόκειται να αυξηθούν κατακόρυφα μέσα στο 2018! Τα mocktails αποτελούν καλή επιλογή για μια έξοδο, σε μέρες και νύχτες που δεν θέλεις να πιεις ή σε περιπτώσεις που θέλεις να μειώσεις την πρόσληψη αλκοόλ.

4. Βούτυρο ghee
Το νέο βούτυρο, το οποίο ακούει στο όνομα «ghee» θεωρείται «ανώτερο» από τα συνηθισμένα αντίστοιχα προϊόντα του εμπορίου. Παράγεται από βούτυρο αγελάδας και προκύπτει από πολύ αργό βρασμό. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται το νερό οι πρωτεΐνες (καζεΐνη) και τα σάκχαρα του γάλακτος ως αποτέλεσμα να αποτελεί ιδανική εναλλακτική επιλογή «βουτύρου» για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Περιέχει 65% κορεσμένα λιπαρά, 25% μονοακόρεστα και 5% πολυακόρεστα ενώ η αντοχή του στις υψηλές θερμοκρασίες το καθιστά κατάλληλο για μαγειρική. Έχει έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα και χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο στην ινδική κουζίνα. Μελέτες που έχουν γίνει τόσο σε πειραματόζωα όσο και σε ανθρώπους δείχνουν ότι η κατανάλωση ghee μπορεί να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές στους δείκτες υγείας της καρδιάς.

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

kathimerini.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.