Η συνέντευξη των «2 Ζωές» στο NewsMusic.gr

Η συνέντευξη των «2 Ζωές» στο NewsMusic.gr

Οι 2 ζωές σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2012 στη Καστοριά, όπου κατάγονται και όλα τα μέλη τις μπάντας. Με ήχους και μελωδίες νεανικούς pop/rock και με άφθονη τρέλα για την μουσική.
Με αρκετές συμμετοχές σε φεστιβάλ (όπως το River Party) και συναυλίες στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως, τον Αύγουστο του 2013 μπήκαν στο στούντιο ώστε όλα να γίνουν αληθινά κ να γραφτεί ότι ένιωθε ο καθένας σαν ένα.
Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο τους προσωπικό EP ALBUM/ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ το οποίο περιέχει 7 τραγούδια όλα σε μουσική και στίχους του group και μια διασκευή στο τραγούδι “Μια ζωή” του Σάκη Ρουβά που υπάρχει μόνο στο youtube.
Τον Ιανουάριο του 2014 οι Artcut σκηνοθετούν το videoclip του νέου τους single «Μακριά σου» που είναι και το πρώτο video clip τις μπάντας. Μέσα Μαΐου κυκλοφορεί και το δεύτερο video clip με τίτλο “Σε έναν κόσμο μισό”.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το χριστουγεννιάτικο single & videoclip τους, με τίτλο “Χριστούγεννα Χωρίς Εσένα“

Γι” αυτά και για άλλα πολλά, εκ μέρους του συγκροτήματος, μιλάει ο Νέστορας Τσακλίδης

Πότε ξεκίνησαν οι «2 ΖΩΕΣ» και από πόσα άτομα αποτελείται το γκρουπ?
Οι 2 Ζωές ξεκίνησαν το 2012 στη Καστοριά από 4 άτομα τον Νέστορα φωνή κιθάρα ,τον Κοσμά στα τύμπανα και φωνητικά ,τον Βασίλη –κιθάρα και τον Mike στο μπάσο. Φέτος μπήκε στο γκρούπ και το νέο μέλος ο Σωκράτης και έτσι οι 2 Ζωές ξεκίνησαν για πρώτη φορά με πλήκτρα, πράγμα το οποίο έδωσε διαφορετικό τόνο στη μπάντα.

Ποιος σας ανακάλυψε και από ποιόν ήρθε η πρώτη επαγγελματική πρόταση?

Η πρώτη μας επαγγελματική δουλειά έγινε το 2015 όπου υπογράψαμε συμβόλαιο με την Plus rec. Αυτό ξεκίνησε όταν μια μέρα ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ήρθε σε επαφή με εμάς και έτσι έγινε η πρώτη μας επαγγελματική συνεργασία.

Τι παρουσιάζετε στον κόσμο, μέσα από την μουσική σας?

Τα τραγούδια μας είναι κυρίως ποπ /ροκ με ερωτικό στίχο. Συνήθως τα τραγούδια μας, μιλάνε για αληθινά καθημερινά γεγονότα.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το νέο σας single και video clip, με τίτλο «Χριστούγεννα Χωρίς Εσένα». Μίλησέ μας γι’αυτή την δουλειά….

Το κομμάτι αυτό ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Είχαμε γράψει με τα παιδιά μόνο μουσική για ένα κομμάτι που είχε αρχίσει να εξελίσσεται πολύ ωραία, ωστόσο δεν είχα βγάλει ακόμα στίχους. Μια μέρα και ενώ τα Χριστούγεννα αργούσαν πολύ ακόμα σε μια πρόβα παίζοντας το κομμάτι μου ήρθαν ασυναίσθητα χριστουγεννιάτικοι στίχοι. Έτσι χωρίς να το καταλάβουμε είχαμε φτιάξει ένα χριστουγεννιάτικο κομμάτι.

Η συμμέτοχη σας σε πολλά μουσικά φεστιβάλ, είναι αξιοσημείωτη, με αποκορύφωμα το River Party, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Βόρειας Ελλάδας. Mίλησέ μας για την εμπειρία αυτή.

Έχουμε πάρει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ στην Ελλάδα αυτό το οποίο ξεχωρίζουμε είναι το Ρiver Party αφενός επειδή είναι το φεστιβάλ της πόλης μας αφετέρου γιατί είναι φοβερή εμπειρία και πιστεύουμε κάθε καλλιτέχνης θα ήθελε να πάρει μέρος σε ένα τέτοιο φεστιβάλ.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου, το καλό τραγούδι?

Καλό τραγούδι είναι σίγουρα αυτό που αρέσει στο περισσότερο κοινό άσχετα με το τι θεωρεί καλό ο κάθε καλλιτέχνης. Έτσι και εμείς προσαρμοζόμαστε σε αυτό και προσπαθούμε να γράφουμε κομμάτια που θα αρέσουν στο κόσμο (και σε εμάς εννοείται δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλά αν το κάνεις με το ζόρι.)

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια?

Όσο περισσότερα live σε όλη την Ελλάδα καθώς και η ολοκλήρωση του δεύτερου άλμπουμ μας.
Μία ευχή για τους αναγνώστες?
Πάντα υγεία και όπως λέει το κομμάτι μας με τον Κόμη Χ : Θές κάτι που σε γεμίζει, θές κάτι που να αξίζει? ποτέ δεν είναι αργά.. Καλά Χριστούγεννα σε όλους…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.