Απάντηση της Ολ. Τελιγιορίδου στους αγρότες

Επιστολή απάντηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου προς Συντονιστικό Αγροτών μπλόκου Καστοριάς.

Το Σάββατο 23-01-2016 συναντηθήκαμε στο πολιτικό μου γραφείο με το συντονιστικό σας όργανο. Θεωρώ ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα. Μετά την συγκεκριμένη συνάντηση μετέφερα, ως όφειλα, προς τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, όλες τις προτάσεις σας, εκφράζοντας και η ίδια την αγωνία για το μέλλον του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας αλλά και την χώρα γενικότερα.

Όσον αφορά την πρόσκληση σας για ένα διάλογο, σε τοπικό επίπεδο Καστοριάς, νομίζω πως αυτός θα είναι αποσπασματικός και κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα αλλά αφορά το σύνολο των αγροτών της χώρας.

Να σας θυμίσω πως ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Α. Τσίπρας έχει απευθύνει εδώ και καιρό πρόσκληση στους αγρότες να συζητήσουν μαζί του, το προσχέδιο, σε έναν ειλικρινή διάλογο, για το ασφαλιστικό αλλά και για το μέλλον του ΟΓΑ. Να σας θυμίσω επίσης πως υπήρξε πρόσκληση στα αγροτικά μπλόκα από την διακομματική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για διάλογο στη Βουλή την Τρίτη στις 9 Φεβρουαρίου στην οποία δεν ανταποκριθήκατε. Θεωρώ λοιπόν πως ο αγροτικός κόσμος πρέπει να συζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας για τα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν για να υπάρξει η δυνατότητα συνδιαμόρφωσης του τελικού σχεδίου για το ασφαλιστικό των αγροτών.

Σε κάθε περίπτωση αν έχετε νέες προτάσεις σαν συντονιστικό όργανο σε τοπικό επίπεδο ή ακόμα και σε εθνικό επίπεδο, δεσμεύομαι να τις παραλάβω και να τις προωθήσω στα αρμόδια υπουργεία.

Τέλος θα σας πρότεινα όποτε εσείς κρίνεται αναγκαίο, με θέμα το νέο αναπτυξιακό μοντέλο του πρωτογενή τομέα στον νομό Καστοριάς, να παλέψουμε μαζί ενάντια στα κακώς κείμενα που ταλανίζουν χρόνια τώρα τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας και να συναποφασίσουμε τι θέλουμε για τον τόπο μας , για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς

Και η ανακοίνωση των αγροτών που προηγήθηκε

Με έκπληξη είδαμε την απάντηση της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, με την οποία, αρνείται την πρόσκλησή μας για Δημόσιο διάλογο αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού που αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τον αγροτικό κόσμο, παρά το ότι η ίδια έχει «την αγωνία για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα», όπως δηλώνει στο κείμενο που μας απέστειλε.

 Διερωτόμαστε για ποιο λόγο η κ. Τελιγιορίδου θεωρεί «αναποτελεσματικό και αποσπασματικό» έναν διάλογο που επιδιώκουμε να έχουμε με την εκπρόσωπο του νομού μας στο Κοινοβούλιο, τον οποίο ζητούμε να γίνει δημόσια, έτσι ώστε να ενημερωθεί και όλη η τοπική κοινωνία.

Αποδείξαμε, άλλωστε, και στο παρελθόν ότι μπορούμε, εμείς οι αγρότες της Καστοριάς, παρά τα τεράστια πλήγματα που δεχόμαστε, να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και να μη δημιουργούμε εντάσεις, ακόμη και στις πιο κρίσιμες στιγμές, όπως, για παράδειγμα, στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στο Αεροδρόμιο Καστοριάς, όπου αφήσαμε τους βουλευτές να μας εξηγήσουν τις θέσεις τους, ζητώντας να ακούσουν κι αυτοί τις δικές μας.

Η κ. Τελιγιορίδου μας απαντά ότι θα προωθήσει τις προτάσεις μας στα αρμόδια υπουργεία και μας ζητά να συναποφασίσουμε όλοι μαζί – σε χρόνο που κρίνουμε απαραίτητο – τι θέλουμε για το μέλλον του τόπου μας. Πώς, όμως, θα γίνει αυτό αν δεν δέχεται τη συζήτηση μαζί μας;

Από την άλλη πλευρά, η κ. Αντωνίου, ναι μεν δέχεται να συζητήσει μαζί μας, όμως, οφείλει να γνωρίζει ότι δεν τη θεωρούμε άμοιρη ευθυνών, ως μέλος μία παράταξης που κυβέρνησε τα προηγούμενα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων δεχθήκαμε επίσης πολλαπλά χτυπήματα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Π. Ε. Καστοριά

Leave a Reply

Your email address will not be published.