20.000 ευρώ για τη φιλοξενία έξι Ρώσων δημοσιογράφων στη Δυτική Μακεδονία

20.000 ευρώ για τη φιλοξενία έξι Ρώσων δημοσιογράφων στη Δυτική Μακεδονία

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο ΕΟΤ και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα διαθέσουν περίπου το ποσό των 20.000 ευρώ για να φιλοξενήσουν, για πέντε ημέρες, έξι Ρώσους δημοσιογράφους στη Δυτική Μακεδονία.

Αυτό ανέφερε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ο περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος για το “‘Ετος Ελλάδας-Ρωσίας” Παύλος Τσότσος, διευκρινίζοντας πως η Περιφέρεια θα διαθέσει 7.000 ευρώ και “πολύ περισσότερα” ο ΕΟΤ και η ΓΓΕ!

Σύμφωνα με το kozan, η φιλοξενία των Ρώσων δημοσιογράφων είναι στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2016 και του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας , τον ΕΟΤ και το ΕΒΕ Καστοριάς θα υλοποιήσουν μία δράση για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Μακεδονίας στη ρωσική τουριστική αγορά, σε διασύνδεση με συγκεκριμένα προϊόντα που εξάγονται με μεγάλη επιτυχία στη Ρωσία, όπως η γούνα και τα ροδάκινα Βελβεντού.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι θα διαμείνουν στην Καστοριά, ενώ μέσα από συγκεκριμένες εκδρομές θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τόσο το δυτικομακεδονικό τοπίο και τα σημαντικά θρησκευτικά του μνημεία όσο και τα τοπικά προϊόντα.

Πηγή: KozaniMedia, kozan.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.