Λαμπρά εγκαίνια της έκθεσης Βυζαντινής Αγιογραφίας στο Αρχοντικό Βέργου

Λαμπρά εγκαίνια της έκθεσης Βυζαντινής Αγιογραφίας στο Αρχοντικό Βέργου

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεση Αγιογραφίας που πραγματοποιείται στην πόλη της Καστοριάς μέχρι την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, με τίτλο «Το πρόσωπο της Θεοτόκου».

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και πλήθος κόσμου, επιδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τη βυζαντινή τέχνη.

Η εκδήλωση για τη Βυζαντινή Τέχνη φιλοξενείται στο Αρχοντικό Βέργου (Οδός Αϊδήτρας) και συνδιοργανώνεται από τις Ιερές Μητροπόλεις Καστορίας και Σερβίων και Κοζάνης, τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης, από φορείς και συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας.

Ως βασικός σκοπός της εκδήλωσης τέθηκε μέσα από τη σπουδή ενός κοινού θέματος, του προσώπου της Θεοτόκου, να ξεκινήσει ένας εικαστικός διάλογος,  μεταξύ των δυο παραδόσεων, Ελλάδας και Ιταλίας. Ο διάλογος αυτός αναμένεται να αναδείξει πολλά ενδιαφέροντα σημεία επαφής και ανοίγει τον δρόμο για ποικίλες ερμηνείες των έργων των μαθητών των εργαστηριών των δυο χωρών. Επιπλέον στόχοι που έχουν τεθεί είναι η ενίσχυση και ανάδειξη των πολιτιστικών δυνατοτήτων της περιφέρειας μας, μέσα από τη συνέργεια των πολιτιστικών φορέων του τόπου μας αλλά και με φορείς του εξωτερικού, καθώς επίσης η δημιουργία δεσμών με φορείς τέχνης και πολιτισμού της Φλωρεντίας, ώστε να εδραιωθεί μια σχέση ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και μακροχρόνιας συνεργασίας.

Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός», ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Μεσοποταμίας, τα εργαστήρια αγιογραφίας του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης», του εργαστηρίου Αγιογραφίας της Μητρόπολης Καστοριάς “Τρεις Ιεράρχες” και του εργαστηρίου αγιογραφίας της «Associazione Archeosofica».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στην Κοζάνη, συνεχίζεται στην Καστοριά και θα καταλήξει στην Φλωρεντία της Ιταλίας όπου το σύνολο των έργων Ελλήνων και Ιταλών θα εκτεθούν στις 04. και 05.06.2016 στo Lugarno Guiccardini.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό στην πόλη της Καστοριάς μέχρι και την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.

Οι δηλώσεις από τα εγκαίνια

καστοριά αρχοντικό βέργου (19) καστοριά αρχοντικό βέργου (18) καστοριά αρχοντικό βέργου (17) καστοριά αρχοντικό βέργου (16) καστοριά αρχοντικό βέργου (15) καστοριά αρχοντικό βέργου (14) καστοριά αρχοντικό βέργου (13) καστοριά αρχοντικό βέργου (12) καστοριά αρχοντικό βέργου (11) καστοριά αρχοντικό βέργου (10) καστοριά αρχοντικό βέργου (9) καστοριά αρχοντικό βέργου (8) καστοριά αρχοντικό βέργου (7) καστοριά αρχοντικό βέργου (6) καστοριά αρχοντικό βέργου (5) καστοριά αρχοντικό βέργου (4) καστοριά αρχοντικό βέργου (3) καστοριά αρχοντικό βέργου (2) καστοριά αρχοντικό βέργου (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.