120 βουλευτές της Μερκέλ απειλούν να μην ψηφίσουν τη συμφωνία με την Ελλάδα

120 βουλευτές της Μερκέλ απειλούν να μην ψηφίσουν τη συμφωνία με την Ελλάδα

Το ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει τόσο στην κοινή γνώμη της Γερμανίας όσο και στο εσωτερικό της Χριστιανικής Ένωσης προσπαθεί να αξιοποιήσει η Καγκελάριος Μέρκελ για να περιορίσει στο ελάχιστο τους «αντάρτες» βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη συμφωνία με την Ελλάδα. Την Τετάρτη οι 631  βουλευτές της Κάτω Βουλής της Ομοσπονδίας (Bundestag) θα αποφασίσουν για το τρίτο δανεικό πακέτο προς την Ελλάδα και ενώ η πλειονοψηφία αναμένεται να ψηφίσει θετικά, το βασικό ζήτημα είναι τι θα πράξουν οι 311 βουλετυές των χριστιανοδημοκρατών και χριστιανοκοινωνιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα BILD ο αριθμός των διαφωνούντων βουλευτών από το συντηρητικό στρατόπεδο θα αυξηθεί από τους 60, που καταψήφισαν έστω και τις διαβουλεύσεις για τρίτο πρόγραμμα στήριξης τον περασμένο μήνα, και να φθάσει ακόμα και τους 120.

Η Καγκελάριος Μέρκελ αναμένεται να ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα και να χρησιμοποιήσει ακόμα και την μεταναστευτική κρίση ως βασικό επιχείρημα για ένα τρίτο πρόγραμμα στην Ελλάδα, καθώς και τη δέσμευση του ΔΝΤ πως θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα το φθινόπωρο, εφόσον διευθετηθεί με οποιονδήποτε τρόπο το ζήτημα του χρέους.

Σε αυτό το πλαίσιο η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μεταβεί στη Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου τη Δευτέρα, αντί για την Τρίτη, ώστε να έχει περισσότερο χρόνο για να μετριάσει τις αντιρρήσεις των ανταρτών βουλευτών της Χριστιανικής Ένωσης. Η Καγκελάριος της Γερμανίας αναμένεται να μιλήσει στο Bundestag την Τετάρτη, ακριβώς λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.