Δράσεις της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς

Δράσεις της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς

Ένας από τους καταστατικούς σκοπούς του Σωματείου είναι η ανάδειξη, διεύρυνση και περιφρούρηση των δικαιωμάτων των παιδιών όλων μας: Αξιοπρέπεια, αυτοκαθορισμός, ελευθερία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη. Πρωταρχικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι επίσης η ανεξάρτητη διαβίωση στην ενήλικη ζωή.

Για τον λόγο αυτό η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ):

·        την Παρασκευή 9/12/22 το εκπαιδευτικό σεμινάριο για το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας με θέμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ και ΔΑΔ» και

·        το Σάββατο 10/12/22 την ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς και το προσωπικό του Σωματείου με θέμα «ΕΡΓΑΣΙΑ & ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ»

με εισηγητές τους Δρ. Μενέλαο Θεοδωρουλάκη, Κοινωνικό Επιστήμονα & Εμπειρογνώμονα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και τον Δρ. Νίκο Δρόσο, Ψυχολόγο, Επίκουρο Καθηγητή Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για το ΔΣ,

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Αριστοτέλους

Η Γραμματέας

Ξανθίππη Μπαλλή

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.