Έναρξη μαθημάτων φιλαρμονικής Καστοριάς

Έναρξη μαθημάτων φιλαρμονικής Καστοριάς

Το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς σε συνεργασία με την Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», ανακοινώνει την λειτουργία νέων τμημάτων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καστοριάς, τα οποία περιλαμβάνουν τις εξής τάξεις μουσικών μαθημάτων:

Ι. ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ:

Φλάουτου, Κλαρινέτου, Σαξοφώνου

ΙΙ. ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Τρομπέτας, Γαλλικού Κόρνου, Τρομπονιού, Αλτικόρνου,

Ευφώνιου, Τούμπας

ΙΙΙ. ΚΡΟΥΣΤΩΝ

Ταμπούρου, Γκραν-Κάσσας, Κυμβάλων

  1. OΡΧΗΣΤΡΑΣ

Μουσικού Συνόλου Φιλαρμονικής

Στις τάξεις των μουσικών μαθημάτων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, δύναται να εγγράφονται μαθητές, οι οποίοι ηλικιακά κατ’ ελάχιστον να φοιτούν στην Ε’ Τάξη Δημοτικού Σχολείου και άνω. Επίσης, θα λειτουργήσουν τμήματα διδασκαλίας για ενηλίκους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται, χωρίς την καταβολή διδάκτρων από τους μαθητές με την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα διδαχθούν μουσικά όργανα για την στελέχωση της Φιλαρμονικής και την αδιάλειπτη  συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της. Ορισμένος αριθμός μουσικών οργάνων δύναται διατεθεί προς χρήση για τους μαθητές από την υπηρεσία του Νομικού Προσώπου ή από την Ακαδημία, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα όποιος μαθητής έχει την δυνατότητα να φέρει το δικό του μουσικό όργανο. Τα μαθήματα της οργανοχρησίας, θα πραγματοποιούνται για κάθε άτομο ή ομάδα ατόμων μια φορά την εβδομάδα με χρονική διάρκεια 1 ώρας ενώ το μάθημα της ορχήστρας με διάρκεια 2 ωρών.

Τα μαθήματα της οργανοχρησίας και της ορχήστρας, πραγματοποιούνται στο κτήριο του ΔΗ.ΝΑ.Κ (Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Καστοριάς, επι της Λεωφόρου Κύκνων), στην αίθουσα συνεδριάσεων ΔΣ του Νομικού Προσώπου με καθηγητή και αρχιμουσικό τον κ. Ιωάννη Τσακιρίδη.

Πληροφορίες: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Καστοριάς: κ. Πανδώρα Τζαχαλή 246702777 – Αρχιμουσικός: κ. Ιωάννης Τσακιρίδης 6946340364

Leave a Reply

Your email address will not be published.