10 ιστορίες από τα παρασκήνια του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

10 ιστορίες από τα παρασκήνια του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πολύ πριν τη μανία με το Game Of Thrones, υπήρχε μία άλλη ταινία, αντίστοιχης αισθητικής, που είχε φανατικούς θαυμαστές και δεν είναι άλλη από την τριλογία του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών». Ακόμα κι αν έχετε δει πολλές φορές τις ταινίες και έχετε διαβάσει τα βιβλία, υπάρχουν μερικές ιστορίες από τα παρασκήνια και τα γυρίσματα που μπορεί αν μην γνωρίζετε κι εμείς σας τις παρουσιάζουμε.

1. Η Λιβ Τάιλερ νόμιζε ότι τα ξωτικά δεν έχουν όργανα αναπαραγωγής

TK TK gifs

Η ίδια είχε μιλήσει για τον μυστηριώδη ρόλο της και είχε αναφέρει ότι «δεν κοιμούνται, δεν τρώνε, δεν γνωρίζουμε αν έχουν όργανα αναπαραγωγής».

«Μπορεί να είναι σαν τις κούκλες barbie που τους σηκώνεις τα ρούχα και δεν έχουν τίποτε από κάτω».

2. Αυτό μπορεί να δικαιολογεί το γεγονός ότι μόλις η Τάιλερ πήρε στα χέρια της την πρώτη κούκλα Arwen, την έγδυσε για να δει τι κρύβεται από κάτω

Αυτό παραδέχτηκε η ίδια περιοδικό Pavement το 2002 και ανέφερε ότι μόλις πήρε στα χέρια της την κούκλα το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να της βγάλει τα ρούχα, όπως κάνουν τα μικρά παιδιά.

3. Όλοι οι ηθοποιοί που ήταν στη Συντροφιά του δαχτυλιδιού έκαναν τατουάζ μαζί

Ο Ορλάντο Μπλουμ παραδέχτηκε ότι η φήμη αυτή είναι αλήθεια σε συνέντευξη που έδωσε το 2003 και, μάλιστα, έδειξε το δικό του τατουάζ που είχε κάνει στον καρπό του. Το τατουάζ γράφει «Elvish», μία λέξη εμπνευσμένη από το γεγονός ότι ήταν 9 ηθοποιοί στη Συντροφιά.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι 8 από τους 9 ηθοποιούς έκαναν αυτό το τατουάζ, αφού ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Gimli άφησε τον κασκαντέρ του να το κάνει, αντί για τον ίδιο.

4. Σε πολλές από τις σκηνές η Τάιλερ απευθυνόταν σε ένα ροζ μπαλάκι του γκολφ

Προκειμένου να μπουν αργότερα τα ειδικά εφέ, έπρεπε να γυρίσει μερικές σκηνές όπου θα ήταν μόνη της και κοιτούσε ένα ροζ μπαλάκι που της είχαν τοποθετήσει ώστε να της υποδείξουν που να κοιτάει. Η ίδια ανέφερε ότι έπρεπε να γυρίσει τις σκηνές μόνη της και να αντιδρά χωρίς να υπάρχει αλληλεπίδραση ώστε να φαίνεται αληθοφανές.

5. Όλος ο στρατός της Νέας Ζηλανδίας θα εμφανιζόταν στην ταινία ως κομπάρσοι, αλλά τους κάλεσε το καθήκον τελευταία στιγμή

Αυτό αποκάλυψε η Τάιλερ το 2001, όταν ανέφερε ότι σχεδόν όλος ο στρατός θα έπαιρνε μέρος στην ταινία, αλλά τελευταία στιγμή τους κάλεσαν να πάνε στο Ανατολικό Τιμόρ.

6. Ο Ορλάντο Μπλουμ ανησυχούσε για το τι θα έλεγε ο Τόλκιν αν ζούσε για το γεγονός ότι ο Λέγκολας έκανε «τσουλήθρα» πάνω σε μία ασπίδα

TK TK gifs

Ο Μπλουμ αστειεύτηκε ότι δεν γνωρίζει αν ο Τόλκιν θα θεωρούσε ότι αυτό είναι κάτι που θα έκανε ένα ξωτικό.

7. Η Τάιλερ απομνημόνευσε τις ατάκες της στην γλώσσα των ξωτικών αλλά δεν έμαθε ποτέ τη γλώσσα

«Είναι μια πραγματική γλώσσα. Υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο που τη μιλούν, όπως καθηγητές της Οξφόρδης. Είναι τόσο όμορφη γλώσσα, πραγματικά πανέξυπνη», ανέφερε η Τάιλερ, ενώ σε συνέντευξη που έδωσε το 2002 παραδέχτηκε ότι δεν έμαθε να μιλά τη γλώσσα αλλά την απομνημόνευσε φωνητικά.

8. Η Τάιλερ τα βράδια έβλεπε εφιάλτες με Όρκ

«Όταν πήγαμε στη Νέα Ζηλανδία (για τα γυρίσματα) έμενα σε ένα μεγάλο σπίτι, μόνη μου, με θέα την θάλασσα. Είχε πολύ αέρα και ένιωθα όλο το σπίτι να κουνιέται. Λόγω της έντονης ενασχόλησης με την ταινία και επειδή διάβαζα και τα βιβλία, άρχισα να έχω εφιάλτες. Ένα βράδυ, ξύπνησα με πυρετό και άκουγα τον αέρα να χτυπά την πόρτα. Το να βλέπω άσχημα πράγματα να συμβαίνουν στην ταινία ήταν δύσκολο για εμένα», είπε η Τάιλερ στο ΒΒC.

9. H αφαίρεση των αυτιών ξωτικού ήταν μία επώδυνη διαδικασία

Μπορεί το να βάλει κανείς τα ειδικά αυτιά των ξωτικών να ήταν πανεύκολο, αλλά το να τα αφαιρέσει ήταν εντελώς διαφορετική διαδικασία, αφού τα στερέωναν με κόλλα και κάθε φορά που τα έβγαζαν, έφευγε μαζί και λίγο δέρμα.

10. Όταν είδε τις πρώτες γυρισμένες σκηνές, η Τάιλερ αναφώνησε «ω, Θεέ μου!»

TK TK gifs

Όταν, μετά τη λήξη των γυρισμάτων, οι ηθοποιοί είδαν μερικές από τις σκηνές που είχαν γυρίσει, μαζί με τα ειδικά εφέ ήταν όλοι τους πολύ ενθουσιασμένοι. Συγκεκριμένα, η Τάιλερ άρχισε να φωνάζει επειδή τις βρήκε απίστευτες.

 

 

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.