8+1 Φεστιβάλ που θα βρείτε στα ελληνικά νησιά!

Έλα να πάμε στο νησί, λέει το γνωστό άσμα και ποιοι είμαστε εμείς που θα αρνηθούμε μια τέτοια προσφορά; Μπορεί οι πρώτοι μήνες του καλοκαιριού να ήταν παγωμένοι, λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης, ωστόσο, η διάθεση για ολιγοήμερες διακοπές έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Τα ελληνικά νησιά δε διαθέτουν μόνο κρυστάλλινες θάλασσες, απέραντες ακτές, ξέφρενη νυχτερινή ζωή, καρπούζι με φέτα και cocktails. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, το έδαφος κρίνεται πρόσφορο για καλοκαιρινά εκλεκτικά θεατρικά και μουσικά φεστιβάλ, που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα των επισκεπτών. Για το λόγο αυτό, συνθέτουμε μια λίστα, αναφορικά με όλα τα νησιώτικα φεστιβάλ που μπορείτε να επισκεφτείτε. Και ναι, είναι υπαρκτά φεστιβάλ! Όχι σαν κι αυτά που έχουν κατακλύσει τις αρχικές μας σελίδες.


22ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Που: Ερμούπολη, Σύρος
Πότε: 28 Ιουλίου-1 Αυγούστου

Πληροφορίες: Ζήστε τον λαμπερό ήλιο των Κυκλάδων και το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, μέσα από ένα αξέχαστο “κιθαριστικό” γεγονός. To Φεστιβάλ κιθάρας είναι μια ανοιχτή γιορτή, μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών, με το φιλόμουσο κοινό. Κορυφαίοι μουσικοί και παιδαγωγοί έρχονται στην Ερμούπολη, για να παίξουν, να διδάξουν και να ανταλλάξουν ακούσματα και μουσικές εμπειρίες, μέσα σε ένα μοναδικά φιλικό κλίμα.

More: http://www.guitarfestival.gr


 

11128183_10152630077302133_857585184598811886_n

Animasyros
Που: Ερμούπολη, Σύρος
Πότε: 24-27 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες: Το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο “making of”, που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτι κι άλλες παράλληλες δράσεις. Φέτος, το «Animasyros» εγκαινιάζει το τμήμα της Αγοράς, που στοχεύει να αποτελέσει έναν πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και ανάδειξης συνεργιών, μεταξύ των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων», στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην επιβλητική Πλατεία Μιαούλη και αλλού, προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους.

More: http://www.animasyros.gr/festival.html


5o Seven Festival

Που: Βιρός, Κέρκυρα
Πότε: 20 Ιουνίου-22 Αυγούστου

Πληροφορίες: Το SEVEN Festival ενηλικιώνεται. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, είναι έτοιμο να προσφέρει στους φίλους του, για άλλη μια φορά, αυθεντική ψυχαγωγία και πλούσια συναισθήματα. Το πρόγραμμά του, τόσο ίδιο σε όσα αφορούν την ποιότητα, αλλά και τόσο διαφορετικό σε σχέση με το περιεχόμενο, δε θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο.
Όντας πια το μακροβιότερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στην Κέρκυρα, στοχεύει, με τη συνδρομή των υποστηρικτών του, να εφορμήσει με εξωστρέφεια στα ΕΠΤΑ νησιά και να γίνει πραγματικά το SEVEN των Επτανήσων.

More: http://www.eptatexnon.com


 

bigpigfront5

Ireon Rock Festival
Που: Σάμος
Πότε: 7-9 Αυγούστου

Πληροφορίες: Διάσημες μπάντες από όλο τον κόσμο, καθώς και τα μεγαλύτερα αστέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής, συναντιούνται κάθε Αύγουστο στη σκηνή του «Ireon Music Festival». Το νούμερο 1 γεγονός του νησιού, του οποίου η οργάνωση βασίζεται στον εθελοντισμό. Από το 2003 που ξεκίνησε το φεστιβάλ (σαν Ireon Rock Festival), πάνω από 50 διάσημες μπάντες (όπως οι «Stranglers» και οι «Stereo Mcs») έχουν εμφανιστεί ζωντανά μπροστά από το ενθουσιώδες κοινό του «Ireon».

More: http://www.ireon-music-festival-samos.gr/gr/


Φεστιβάλ Νάξου

Που: Πύργος Μπαζαίου, Νάξος
Πότε: 30 Μαΐου- 25 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες: Το Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό διαπολιτισμικής συνάντησης και πρωτότυπων παραγωγών (Ελληνικών και ξένων) και περιλαμβάνει εκθέσεις εικαστικών τεχνών, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, σύγχρονο χορό κ.ά. Μέσα από τη συνύπαρξη διεθνών καλλιτεχνών και σύγχρονων αισθητικών τάσεων, η Νάξος αναδεικνύεται σε ιδανικό νησί διακοπών, με φρέσκο αέρα πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο, κυρίως στον Πύργο Μπαζαίου, μνημείο του 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου, ένα υποβλητικό περιβάλλον, που αγκαλιάζει, εμπνέει και αναδεικνύει τα πρόσωπα και τα γεγονότα του Φεστιβάλ.

More: http://www.bazeostower.gr/festival-.php


 

Screen Shot 2015-07-23 at 7.46.19 PM

Φεστιβάλ Τήνου
Που: Τήνος
Πότε: 25 Ιουνίου- 27 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες: Μέσα από το τρίπτυχο «Αντίθεση – Δημιουργία – Ελευθερία», όλο το νησί μετέχει ως ένα σώμα στο Φεστιβάλ και οι δράσεις μοιράζονται στην πόλη και στα χωριά, σε θέατρα και σε πλατείες, ακόμη και σε άλλους, ιδιαίτερους χώρους φυσικού κάλλους, όπως στα πρώην σφαγεία, λίγο έξω από τη Χώρα. Συναυλίες , θέατρο, χορός, δρώμενα στους δρόμους κινηματογράφος, φωτογραφία, εικαστικά, φιλοσοφία, πειραματική τέχνη και workshops, μπλέκονται όλα δημιουργικά με σημαντικούς δημιουργούς, τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό.

More: http://festivaltinou.org/


Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

Που: Πάτμος
Πότε: 23-29 Ιουλίου

Πληροφορίες: Για πέμπτη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Πάτµου µας ενώνει και µας προσκαλεί σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του νοτιανατολικού Αιγαίου. Ένα φεστιβάλ, σε ένα ακριτικό νησί, που κατάφερε µέσα σε πέντε χρόνια, να γίνει σηµείο συνάντησης και πηγή έµπνευσης, για καλλιτέχνες και κινηµατογραφιστές από όλο τον κόσμο. Το φετινό Φεστιβάλ εστιάζει σε µεµονωµένους ήρωες και παρουσιάζει ξεχωριστά πορτραίτα κινηµατογραφικών χαρακτήρων, προβάλλοντας τις δυσκολίες, τα πάθη ή τις κωµικές τους στιγµές. Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ, θα προβληθούν 51 ταινίες, ντοκιµαντέρ, µυθοπλασίας µεγάλου µήκους, καθώς και µικρού µήκους, οι οποίες επιλέχθηκαν, ανάµεσα από 2.500 ταινίες, από την επιτροπή του Φεστιβάλ. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και κινηµατογραφιστές, συνεργάζονται εδώ και πέντε χρόνια, ενώνοντας τις δυνάµεις τους και δείχνοντας τη δουλειά τους, στο κοινό που συγκεντρώνεται από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην Πάτµο. Μια ζωντανή και δυναµική πολιτιστική κοινότητα, ένα γόνιµο περιβάλλον, που ενώνει διαφορετικούς πολιτισµούς και ιδέες. Αυτό είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Πάτµου.

More: http://www.iffp.gr/


 

SKALES3-455x300

Θέατρο Τεχνόπολις
Που: Ηράκλειο Κρήτης
Πότε: 27 Ιουνίου-18 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες: Το Θέατρο του Τεχνόπολις σας προσκαλεί και φέτος το καλοκαίρι, με ένα πρόγραμμα γεμάτο μοναδικές πολιτιστικές προτάσεις, με θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, που ξεκινούν τον Ιούνιο και ολοκληρώνονται το Σεπτέμβριο. Καταξιωμένοι Έλληνες και Ξένοι καλλιτέχνες, μεγάλα ονόματα της Ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας, αλλά και σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, υπόσχονται να γεμίσουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες, με εξαιρετικούς ήχους και εικόνες.

More: http://texnopolis.net/


5o Zante Jazz Festival

Που: Τσιλιβί, Ζάκυνθος
Πότε: 24-26 Ιουλίου

Πληροφορίες: Για άλλη μια χρονιά, το «Zante Jazz Festival» θα πραγματοποιηθεί στη γνωστή του τοποθεσία, στο θεατράκι της Δερματούσας, στο Τσιλιβί. 7 αξιόλογα σχήματα της εγχώριας και international Jazz σκηνής, θα δώσουν το παρόν στις 3 ημέρες που διαρκεί το «Zante Jazz Festival».

More: 24/7: Δήμος Δημητριάδης duet (modern jazz)
Grigoris Theodoridis 4tet (European Jazz)
Groove Squad (funk jazz)

25/7: Μάνεσης/Κλαμπάνης duet (lyrical jazz)
Μάρκος Χαϊδεμένος trio (mainstream jazz)

26/7: Uhambo Quartet (modal jazz)
Mintus/Bareket/Aναστασιάδης trio (world jazz)

10487278_939169686097115_3955962897793474431_n

 

beater.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.