Το πρόγραμμα προβολών του θερινού κινηματογράφου “Ολύμπιον” έως 20/08

Το πρόγραμμα προβολών του θερινού κινηματογράφου “Ολύμπιον” έως 20/08

MONDAY

27/07 ως 29/07 στις 21:30

Δύο Αμερικανοί στα μέσα της δεκαετίας του ’30 ζουν στην Αθήνα, που συναντιούνται στη ζέστη του καλοκαιριού ένα ξέφρενο σαββατοκύριακο. Όταν πλησιάζει η ώρα της Chloe στην Ελλάδα, αποφασίζει να εγκαταλείψει τη δουλειά της στην πατρίδα της και να διερευνήσει εάν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.

ΟΝΕΙΡΟΜΠΕΛΑΔΕΣ

30/07 ως 01/08 στις 21:15

Σκηνοθεσία: Κιμ Χάγκεν Γιένσεν, Τόνι Ζινκ

Σενάριο: Σούρεν Γκριντερσλεβ Χάνσεν

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: : Λυδία Τζανουδάκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μελίνα Κατσακούλη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Χάρης Φραγκούλης, Βασίλης Μήλιος, Θανάσης Κουρλαμπάς

Μοντάζ: Ρίκε Σελίν Φόκνταλ

Μουσική: Κρίστιαν Σελίν Άντερσεν

Ημερομηνία Εξόδου: 8 Ιουλίου 2021

Διάρκεια: 1 ώρα και 21 λεπτά

Ένα σύγχρονο παραμύθι κινουμένων σχεδίων για τις περιπέτειες της νεαρής 12χρονης Μίνας με την καινούρια της οικογένεια. Μία ευφάνταστη ταινία για όλη την οικογένεια που αποκαλύπτει τον μαγικό κόσμο των ονείρων.

Σύνοψη
Η ήσυχη ζωή της 12χρονης Μίνας αναστατώνεται, όταν εμφανίζεται η θετή αδελφή της Τζένη. Η Τζένη είναι ενοχλητική και η Μίνα θέλει να την ξεφορτωθεί! Μία νύχτα, η Μίνα συναντά τους δημιουργούς ονείρων και ανακαλύπτει ότι μπορεί να αλλάξει την Τζένη μέσα από τα όνειρα της. Αλλά αυτή η απόφαση έχει απρόσμενες επιπτώσεις. Οπότε, η Μίνα πρέπει να σώσει την Τζένη και την ίδια της την οικογένεια.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ – THE FATHER

02/08 έως 05/08 στις 21:30

OSCAR® ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

OSCAR® Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ (Άντονι Χόπκινς)

 Και 4 ακόμα Υποψηφιότητες

ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Β’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΟΝΤΑΖ

ΕΙΔΟΣ  :  κοινωνικό

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97΄

Σκηνοθεσία: Florian Zeller

Με τους: Anthony Hopkins, Olivia Colman

Περίληψη :

Βασισμένη στο ομώνυμο  πολυβραβευμένο θεατρικό έργο.

Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

TOM & JERRY 

06/08 έως 08/08 στις 21:00

Σκηνοθεσία: Τιμ Στόρι 

Πρωταγωνιστούν:  Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Μάικλ Πένια, Κόλιν Γιοστ, Κεν Τζεόνγκ

Στην ταινία “Tom & Jerry” του σκηνοθέτη Τιμ Στόρι, μία από τις πιο αγαπημένες έχθρες της ιστορίας αναβιώνει, όταν ο Τζέρι καταφθάνει στο καλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης την παραμονή του ‘γάμου του αιώνα’, αναγκάζοντας την απεγνωσμένη διοργανώτρια του γάμου να προσλάβει τον Τομ, ώστε να τον ξεφορτωθεί. Το επακόλουθο κυνηγητό γάτας και ποντικού απειλεί να καταστρέψει την καριέρα της, τον γάμο και το ίδιο το ξενοδοχείο. Σύντομα όμως, ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται: ένας διαβολικά φιλόδοξος υπάλληλος συνωμοτεί κατά των τριών τους.

Mία εντυπωσιακή μίξη κλασικών κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης, η νέα κινηματογραφική περιπέτεια των Τομ και Τζέρι, δημιουργεί ένα νέο κόσμο για τους θρυλικούς χαρακτήρες και τους αναγκάζει να κάνουν κάτι αδιανόητο …. να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σώσουν την κατάσταση.

Στην ταινία ‘Tom & Jerry’ πρωταγωνιστούν οι Κλόι Γκρέις Μόρετζ (“Ανυπόφοροι Γείτονες 2”, “Η Οικογένεια Άνταμς”), Μάικλ Πένια (“Cesar Chavez”, “Οδηγός Διαπλοκής”, “Ant-Man”), Ρομπ Ντελάνι (“Deadpool 2”, “Fast & Furious: Hobbs & Shaw”), Κόλιν Γιοστ (“Οδηγός για Singles”, “Saturday Night Live”) και Κεν Τζεόνγκ (“Τρελά Πλούσιοι”, “The Hangover”, “Transformers 3”).

Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Τιμ Στόρι (“Fantastic Four”, “Think Like A Man”, “Barbershop”), και την παραγωγή της ανέλαβε ο Κρις ΝτιΦάρια (“Η ταινία Lego 2”, “Ready Player One”, “Gravity”).

Το σενάριο υπογράφει ο Κέβιν Κοστέλο και βασίζεται στους χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Γουίλιαμ Χάνα και Τζόζεφ Μπαρμπέρα. Οι Τιμ Στόρι, Άνταμ Γκούντμαν, Στίβεν Χάρντινγκ, Σάμ Ρέτζιστερ, Τζέσσε Έρμαν και Άλισον Άμπεϊτ ανέλαβαν την εκτέλεση παραγωγής. Η δημιουργική ομάδα περιλαμβάνει επίσης τον διευθυντή φωτογραφίας Άλαν Στιούαρτ, τον σχεδιαστή παραγωγής Τζέιμς Χάμπριτζ, τον μοντέρ Πίτερ Σ. Έλιοτ και την σχεδιάστρια κοστουμιών Άλισον Μακ Κος. Τη μουσική της ταινίας έχει συνθέσει ο Κρίστοφερ Λένερτζ.

Η Warner Bros. Pictures και η Warner Animation Group παρουσιάζουν, την ταινία του Τιμ Στόρι “Tom & Jerry”, σε παγκόσμια διανομή από την Warner Bros. Pictures.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΡΙΦΚΙΝ – RIFKIN’S FESTIVAL

09/08 ως 12/08 στις 21:30

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Γούντι Άλεν

Πρωταγωνιστούν:  Τζίνα Γκέρσον, Γουάλας Σον, Ελένα Ανάγια, Σέρζι Λόπεθ, Κρίστοφ Βαλτς, Λουί Γκαρέλ

Διανομή ρόλων: Τζουλιέτ Τέιλορ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βιτόριο Στοράρο

Σχεδιασμός Παραγωγής: Αλάν Μπενέ

Κοστούμια: Σόνια Γκραντ

Μοντάζ: Αλίσα Λέπσελτερ

Μουσική: Στεφάν Ρεμπέλ

Ημερομηνία Εξόδου: 15 Ιουλίου 2021

Διάρκεια: 1 ώρα και 32 λεπτά

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει με τη νέα του ταινία με φόντο το κοσμοπολίτικο Σαν Σεμπαστιάν με ένα πρωτοκλασάτο καστ που περιλαμβάνει τους Τζίνα Γκέρσον (Showgirls), Γουάλας Σον (Manhattan), Ελένα Ανάγια (Το Δέρμα που Κατοικώ), Σέρζι Λόπεθ (Ο Λαβύρινθος του Πάνα), Κρίστοφ Βαλτς (Άδωξοι Μπάσταρδοι) και Λουί Γκαρέλ (Οι Ονειροπόλοι).

Γεμάτη σουρεαλιστικές και χιουμοριστικές στιγμές, η νέα ταινία του Γούντι Άλεν μπλέκει εξωπραγματικές καταστάσεις με ιστορίες αγάπης και ερωτικής απογοήτευσης υφαίνοντας έναν φόρο τιμής στη μεταμορφωτική επίδραση του σινεμά στη ζωή μας.

Σύνοψη

Ο διανοούμενος Μορτ Ρίφκιν (Γουάλας Σον) συνοδεύει τη σύζυγο του Σου (Τζίνα Γκέρσον) στο διάσημο ισπανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, ανησυχώντας για το ξεμυάλισμα της με τον νεαρό σκηνοθέτης Φιλίπ (Λουί Γκαρέλ). Στο πίσω μέρος του μυαλού του, ο Μορτ ελπίζει ότι η αλλαγή περιβάλλοντος θα δώσει σπίθα στο πρώτο του υπερφιλόδοξο μυθιστόρημα. Όσο η Σου ασχολείται παθιασμένα με τον γοητευτικό Φιλίπ, ο Μορτ συναντά τη γλυκιά Δρ. Ρόχας (Ελένα Ανάγια) και κάτι μέσα του αλλάζει. Μία διάθεση αναθεώρησης της ζωής μέσα από τη δύναμη του κλασικού σινεμά αναζωπυρώνει την ελπίδα του Μορτ για το μέλλον.

SOUL

13/08 ως 14/08 στις 21:00

Σκηνοθεσία: Peter Docter, Kemp Powers

Με τις φωνές των: Jamie Foxx, Tina Frey, Quest Love, Angela Bassett, Richard Ayode

Μεταγλωττισμένο με τις φωνές των: Πάνος Τοψίδης, Ειρήνη Τσίγκα, Κώστας Φιλίππογλου, Άντρια Ράπτη, Γιώτα Μηλίτση, Χρήστος Πλαΐνης, Βίνα Παπαδοπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Σάρλος, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Μαρία Πλακίδη

Ο Joe Gardner είναι ένας δάσκαλος μουσικής που ονειρεύεται να γίνει διάσημος τζαζ πιανίστας. Όταν του δίνεται επιτέλους η ευκαιρία να λάμψει, ένα ατύχημα τον στέλνει σε ένα μετέωρο μέρος ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Εκεί, οι νέες ψυχές αποκτούν την προσωπικότητα που θα τις συνοδεύσει στη Γη. Ο Joe θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στη ζωή του και συνεργάζεται με την απρόθυμη, πρώιμη ψυχή 22 (με τη φωνή της Tina Fey) προσπαθώντας να την καθοδηγήσει και να την εμπνεύσει μέσα από τις δικές του εμπειρίες στη Γη. Τι είναι αυτό που μας καθορίζει, που μας κάνει αυτό που είμαστε; Είναι θέμα ψυχής ή στιγμής;

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΛΑΘΙΑ – SPACE JAM

15/08 ως 16/08 στις 21:00

Σκηνοθεσία: Μάλκολμ Ντ. Λι

Σενάριο: Τζούελ Τέιλορ, Τόνι Ρετενμάιερ, Κίναν Κούγκλερ, Τέρενς Νάνς, Τζέσι Γκόρντον, Σελέστ Μπάλαρντ

Πρωταγωνιστούν: : Λεμπρόν Τζέιμς, Σέντρικ Τζόι, Σονέκα Μάρτιν-Γκριν, Ντον Τσιντλ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σαλβατόρε Τοτίνο

Μοντάζ: Μπομπ Ντουκσέ

Μουσική: Κρις Μπόουερς

Ημερομηνία Εξόδου: 15 Ιουλίου 2021

Διάρκεια: 2 ώρες

Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ και παγκόσμιο είδωλο Λεμπρόν Τζέιμς μας ταξιδεύει σε μία επική περιπέτεια μαζί με τον διαχρονικό Μπαγκς Μπάνι με μία μείξη κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης σε σκηνοθεσία του Μάλκολμ Ντ. Λι (Σαββατοκύριακο με τα Κορίτσια). Αυτό το ταξίδι μεταμόρφωσης είναι μία καταιγιστική περιπέτεια που ξετυλίγει μέσα από ένα εντυπωσιακό θέαμα μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι γονείς για τα παιδιά τους. Ο Τζέιμς πρωταγωνιστεί μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ Ντον Τσιντλ (“Οι Εκδικητές”), τη Σονέκα Μάρτιν-Γκριν (The Walking Dead) και τον ανερχόμενο Σέντρικ Τζόι.

Σύνοψη

Όταν ο ΛεΜπρόν και ο νεαρός γιός του Ντομ παγιδεύονται σε ένα ψηφιακό κόσμο, που ελέγχει ένα κακόβουλο λογισμικό, ο Λεμπρόν καλείται να οδηγήσει τον Μπαγκς Μπάνι και τα υπόλοιπα ατίθασα Looney Tunes σε μία σχεδόν απίθανη νίκη. Απέναντι τους έχουν ψηφιακούς πρωταθλητές τεχνητής νοημοσύνης στη μορφή μίας πανίσχυρης ομάδας επαγγελματιών αστέρων του μπάσκετ που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί. Στο παιχνίδι των Tunes VS Goons κρύβεται το μεγαλύτερο ρίσκο της ζωής του Λεμπρόν, που θα επανασυνδεθεί με τον γιο του και θα ανακαλύψει την αξία του να είσαι ο εαυτός σου. Τα Tunes έχουν κι αυτά την ευκαιρία να λάμψουν με τα παράξενα ταλέντα τους και να αιφνιδιάσουν τους πάντες, ακόμα και τον βασιλιά ΛεΜπρόν.

ΟΙ ΚΟΥΝΙΑΔΟΙ

17/08 ως 20/08 στις 21:30 

Σκηνοθεσία: Τόνιο Λόπεθ

Πρωταγωνιστούν: Σοσέ Α. Τουρινιάν, Μιγκέλ Ντε Λίρα, Φεντερίκο Πέρες Ρέι

Ο Εδουάρδο και ο κουνιάδος του χρειάζονται επειγόντως χρήματα, μετά από μία αποτυχημένη επιχειρηματική συμφωνία και απαγάγουν τον Μοδέστο, κουνιάδο της Αλίσια, της επιχειρηματία που τους προκάλεσε όλα τους τα προβλήματα. Το σημαντικότερο πρόβλημα; Η Αλίσια δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.