Το μήνυμα του Δημάρχου Γ. Κορεντσίδη για τα νέα μέτρα στην Καστοριά

Το μήνυμα του Δημάρχου Γ. Κορεντσίδη για τα νέα μέτρα στην Καστοριά

Με ένα νέο μήνυμα ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις μετά την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για αύξηση των περιοριστικών μέτρων και αυστηρότητα των ελέγχων στο Δήμο Καστοριάς.

Ο Γιάννης Κορεντσίδης επισημαίνει στο μήνυμά του ότι “οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το ίδιο και οι αποφάσεις. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη προστασία των συμπολιτών μας και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Τις ώρες αυτές δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές όλων μας. Τηρήστε πιστά και εφαρμόστε τις οδηγίες. Προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας. Σώζουμε ζωές. Οι πολίτες του Δήμου Καστοριάς και ειδικά της Μεσοποταμίας δεν είναι μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί. #ΜένουμεΣπίτι για να βγούμε νικητές”.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς, το οποίο είναι αναρτημένο σε βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο facebook,  https://www.facebook.com/gkorentsidis

 

Αγαπητοί μου συμπολίτες, Φίλες και φίλοι

Απευθύνομαι για δεύτερη φορά προς όλους εσάς, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στην περιοχή μας και όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι καθόλου ευχάριστες.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το ίδιο και οι αποφάσεις. Πριν από λίγο, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κάποιες αποφάσεις για αύξηση των περιοριστικών μέτρων και αυστηρότητα των ελέγχων. Είναι αυτό ακριβώς που ζητούσαμε από τις 12 Μαρτίου. Εγγράφως και εγκαίρως. Γιατί βλέπαμε και προβλέπαμε την επιδείνωση της κατάστασης. Κατόπιν, ακολούθησε ο περιορισμός της κυκλοφορίας για όλη τη χώρα. Χωρίς όμως κάποια περαιτέρω μέτρα για την περιοχή μας.

Στο σημείο αυτό οφείλω να κάνω μία σημαντική διευκρίνηση. Και πρέπει να γίνει αντιληπτή και κατανοητή απ’ όλους. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία είναι να εφαρμόζουμε στο ακέραιο της αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούμε πιστά τις επίσημες οδηγίες των αρμόδιων επιστημονικών φορέων, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, να λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου, έστω και με το προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας και ενημερώνοντας τους πολίτες και να είμαστε συνεχώς δίπλα τους.

Ο Δήμος Καστοριάς κι εγώ προσωπικά, αυτό κάναμε από την αρχή και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη προστασία των συμπολιτών μας και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, βρισκόμαστε σε διαρκή και άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Βοηθούμε και υποστηρίζουμε το έργο τους με όποιες δυνατότητες έχουμε και όποια μέσα διαθέτουμε.

Χειριζόμαστε την δύσκολη κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτές τις στιγμές η συμμετοχή και η στάση του καθενός είναι σημαντική και καθοριστική. Κάνω νέα έκκληση στους δημότες και τους πολίτες της περιοχής. Ειδικά προς τους αγαπητούς συνδημότες της Μεσοποταμίας, όπου θα υπάρξει μια διαφορετική κατάσταση αλλά εξαιρετικά αναγκαία για τον περιορισμό της επικίνδυνης διασποράς. Χρειάζεται απλά λίγη υπομονή. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς θα είναι δίπλα σας σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση για την παροχή κάθε βοήθειας.

Τις ώρες αυτές δοκιμάζονται τα όριά μας, οι αντοχές όλων μας. Παράλληλα όμως, ανεβάζουμε στο κατακόρυφο τη δύναμη, την αποφασιστικότητα την υπομονή μας, την αισιοδοξία μας. Τηρήστε πιστά και εφαρμόστε τις οδηγίες και μείνετε μέσα. Προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας. Σώζουμε ζωές.

Με την προσπάθεια και τη συνεισφορά όλων θα τα καταφέρουμε Οι πολίτες της Καστοριάς και της Μεσοποταμίας δεν είναι μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί. Μένουμε σπίτι για να βγούμε νικητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.