Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας Καστοριά: Ίδρυση του Women in Engineering

Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας Καστοριά: Ίδρυση του Women in Engineering

Το Women in Engineering (WiE) είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο που περιλαμβάνει μέλη και εθελοντές, οι οποίοι αφιερώνονται στην προώθηση των γυναικών που ασχολούνται με την μηχανική και τις επιστήμες. Προσφέρει έμπνευση σε γυναίκες παγκοσμίως, με σκοπό να χτίσουν μια καριέρα στην μηχανική και στην επιστήμη. Το IEEE είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος τεχνολογικός επαγγελματικός οργανισμός που ειδικεύεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας.

Βασικό όραμα αποτελεί η δημιουργία μίας ζωντανής κοινότητας από το IEEE με άνδρες και γυναίκες οι οποίοι συλλογικά θα χρησιμοποιήσουν τα διαφορετικά ταλέντα τους για να καινοτομούν προς όφελος της ανθρωπότητας. Στo WiE συμμετέχουν  πάνω από 20.000 μέλη προερχόμενα από 100 και άνω χώρες.

Το IEEE Student Branch του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριάς δημιούργησε το affinity group WiE, για να προωθήσει την γυναίκα στην τεχνολογία. Πρωτεύον στόχος, η αναβάθμιση του τεχνολογικού εκπαιδευτικού υπόβαθρου των γυναικών του τμήματος μας και η προώθηση των σκοπών του WiE. Η πραγμάτωση αυτού, επιτυγχάνεται μέσω ενός blog που παρέχει ενημερώσεις για σημαντικά θέματα και για νέες τεχνολογίες. Αυτό συμβάλει στη γνωστοποίηση, ότι η μηχανική δεν αποτελεί καθαρά ανδρικό θέμα.

Η ομάδα μας, εκτός από την οργάνωση ποικίλων ημερίδων και workshops, στοχεύει στην επίτευξη συνεργασιών με διάφορους συλλόγους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Επιπλέον έχοντας καλή συνεργασία με τα σχολεία στην τοπική κοινότητα, μας ενδιαφέρουν δράσεις που έχουν σχέση με την ενίσχυση της Γυναίκας Μηχανικού και όσον αφορά τις μαθήτριες αλλά και τις καθηγήτριες σε αυτό τον χώρο.

Τέλος, θα χαρούμε να σας δούμε στο πρώτο Coffee Talk που θα πραγματοποιηθεί αρχές Οκτώβρη. Για περισσότερες πληροφορίες και νεότερα, μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω:

Site: http://sites.ieee.org/sb-kastoria-wie/

Email: wiekastoria@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/wiekastoria/

Leave a Reply

Your email address will not be published.