Τι θα ισχύσει φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας

Τι θα ισχύσει φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας

Καμία ελάφρυνση δεν θα υπάρξει ούτε φέτος όπως όλα δείχνουν στα τέλη κυκλοφορίας. Οι αλλαγές που σχεδίαζε η κυβέρνηση σχετικάμε την δημιουργία ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων όπως όλα δείχνουν δεν θα γίνουν τουλάχιστον για την ώρα.

Έτσι για φέτος το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στην ΕΡΤ «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να αλλάξουν τα Τέλη Κυκλοφορίας» σημειώνοντας ότι «αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες ελαφρύνσεις».

«Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουμε τα τέλη κυκλοφορίας. Πήραμε τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε για να δώσουμε κάποιες φοροελαφρύνσεις. Αποφασίσαμε ότι αυτές οι ελαφρύνσεις θα είναι συγκεκριμένες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες κινήσεις σε αυτή τη φάση. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε», τόνισε η κ. Παπανάτσιου.

Ανατροπές για τέλη κυκλοφορίας το 2019 είχε προτείνει το υπουργείο Μεταφορών. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης πριν μερικούς μήνες έκανε λόγο για τέλη κυκλοφορίας αναλογικά με την αξία του οχήματος και τις εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για ένα νέο τύπο για τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς σήμερα πληρώνονται σύμφωνα με τους ρύπους ή τα κυβικά του οχήματος.

Όταν αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet «Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων» στην ιστοσελίδα www.aade.gr και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα.
  • Συμπληρώστε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
  • Συμπληρώστε τον αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
  • Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας
  • Επιλέγετε «Αναζήτηση»
  • Επιλέγετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»

Πηγή: news.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.