Τα παιδιά του Επιστημονικού Συνδέσμου ΝΙΚΗ στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Τα παιδιά του Επιστημονικού  Συνδέσμου ΝΙΚΗ στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο επισκέφθηκαν την Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019, τα παιδιά του Επιστημονικού  Αθλητικού Συνδέσμου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων για ΑμεΑ «VictorArtant» – ΝΙΚΗ, στο πλαίσιο πολυήμερου προγράμματος διαβίωσης που πραγματοποιούν στο Νομό Καστοριάς.  Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής όπου από κοινού Περιφερειακή και Δημοτική αρχή συνέβαλαν μαζί στην άρτια οργάνωση και φιλοξενία των συγκεκριμένων ατόμων στην περιοχή μας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα αυτόνομης και ημιαυτόνομης  διαβίωσης των ΑμεΑ, όπου ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος πραγματοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια σε διαφορετικές πόλεις κάθε φορά, ώστε να μπορούν τα παιδιά, μέσω των εμπειριών που αποκτούν, να αναπτύξουν και  να εξελίξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, κάτι που θα τους βοηθήσει ουσιαστικά στη μετέπειτα ένταξη και ενσωμάτωσή τους στη κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, μια ομάδα 10 ατόμων (ηλικίας 14 έως 48 ετών) αποτελούμενη από θεράποντες ιατρούς και παιδιά με νοητική στέρηση, φιλοξενούνται στην περιοχή μας από τις 02 Ιανουαρίου έως  και τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Το όλο εγχείρημα αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τόσο η Περιφερειακή όσο και η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του προγράμματος και περνώντας μηνύματα ότι όλοι είμαστε ίσοι  και παρότι κάποιοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, μπορούμε να λειτουργούμε όλοι μαζί.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Καστοριάς, συζητώντας τις εντυπώσεις τους από την περιοχή μας και ευχόμενοί τους μια ευχάριστη διαμονή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.