Σ.Ο.Π.Π.: Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Καστοριάς για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων του Χειμώνα

Σ.Ο.Π.Π.: Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Καστοριάς για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων του Χειμώνα

Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις πρόληψης  για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετό, 2016-2017, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  03 Νοεμβρίου 2016, στο γραφείο   του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανάπτυξη των βασικών σημείων του σχεδίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τον άρτιο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Συζητήθηκαν οι δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο, η κατάσταση του οδικού δικτύου (αποχιονισμός, παγετός, κατολισθήσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, καθαρισμός ρεμάτων, φρεατίων αγωγών όμβριων υδάτων κ.λπ.), η επάρκεια  των υλικών αγαθών και μέσων (πετρέλαιο, αλάτι, ετοιμότητα μηχανημάτων) αλλά και η έλλειψη χρηματοδοτήσεων που δυσχεραίνει πολλές φορές το έργο των υπηρεσιών.  Παράλληλα,  τονίστηκε η συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων αλλά  και η συνδρομή των ίδιων πολιτών, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν, πάντοτε στο μέτρο του δυνατού, στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που επιδεικνύουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τονίζοντας πως: « Η Π.Ε Καστοριάς έχει την ετοιμότητα να ανταποκριθεί στο έργο της αλλά και να συνδράμει στο έργο των Δήμων,  αν αυτό απαιτηθεί». Παράλληλα ανακοίνωσε τον προγραμματισμό  Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την ετοιμότητα  της Π.Ε. Καστοριάς για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ορμώμενος από τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία. «Μπορεί η περιοχή μας να μην είναι σεισμογενής, αλλά πρέπει να προτρέχουμε  και να προλαμβάνουμε τα γεγονότα. Δε θέλουμε να είμαστε απροετοίμαστοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

 Στη συνεδρίαση, η οποία έγινε υπό την προεδρία του κ. Αδαμόπουλου,  συμμετείχαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι,  εκπρόσωποι και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού του νομού,  εκπρόσωπος του  15ου ΣΠ/XVΜΠ, ο Διευθυντής της Αστυνομίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής,  ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο Δ/ντης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, εκπρόσωπος της Δ.Ε.ΔΗ.Ε.,  εκπρόσωπος της Δνσης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, εκπρόσωποι της ΕΓΝΑΤΙΑ Οδού Α.Ε.  καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό δράσεων της πολιτικής προστασίας.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Leave a Reply

Your email address will not be published.