Σχολεία: Με μάσκα από το νηπιαγωγείο τα παιδιά λέει η Κεραμέως

Σχολεία: Με μάσκα από το νηπιαγωγείο τα παιδιά λέει η Κεραμέως

Να φορούν μάσκες όλοι μαθητές, από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είναι η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων όπως γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση την αποδέχεται.

«Την αποδεχόμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον ALPHA παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.

Σημείωσε πως η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό».

Για τα πανεπιστήμια ανέφερε, σύμφωνα με το protothema.gr ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνηση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως» και ως προς το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Πηγή: skai.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.