Συνελήφθη στην Πεντέλη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Συνελήφθη στην Πεντέλη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Σε σπίτι πρώην φίλης του στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε όταν του το ζήτησαν.

Σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης.

Μετά το ακροδεξιό παραλήρημα μέσα στη Βουλή ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αναζητούσε τρόπους διαφυγής προς την περιοχή του το Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνανίας. Από τον αρχικό εντοπισμό του μετά τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου διήνυσε μια απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων έως ότου χαθεί, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, στον κόμβο της Ιωνίας Οδού προς Ξηρόμερο και Αστακό. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρκετά σημεία της Ιωνίας Οδού, μπροστά από το βουλευτικό αυτοκίνητο υπήρχαν περιπολικά της αστυνομίας αλλά και πίσω του άλλα συμβατικά της ασφάλειας, τα οποία ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, προσπερνούσε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδης ταχύτητα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής από εκείνη τη στιγμή ήταν καταναζητούμενος.

Χρονολόγιο-ημερολόγιο της καταδίωξης ζήτησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με τις λεπτομερείς καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων αστυνομικών στην καταδίωξη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Από αυτές θα εξαρτηθεί και θα συμπληρωθεί η νέα δικογραφία σε βάρος του, με τα αδικήματα που διαπιστωθούν ότι διέπραξε όταν δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του αστυνομικού να σταματήσει και ξεκίνησε η φρενήρης καταδίωξη. Κάποια στιγμή μπροστά και πίσω από το βουλευτικό αυτοκίνητο του αναζητούμενου βουλευτή βρίσκονταν έξι περιπολικά, τρία μπροστά του και ακόμη τρία συμβατικά πίσω του. Όταν όμως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποφάσισε να ξεφύγει τους προσπέρασε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να κινούνται οριακά με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων και να μην μπορούν να τον προσεγγίσουν καθώς το μαύρο Βόλβο, είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιόμετρα.

Πηγή: thetoc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.