Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς 4 άτομα για μεταφορά κάνναβης, βάρους 208 κιλών

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς 4 άτομα για μεταφορά κάνναβης, βάρους 208 κιλών

Το πρώτο όχημα μετέφερε την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης, ενώ το δεύτερο και τρίτο λειτουργούσαν ως συντονιστές – προπομποί στη μεταφορά

 Κατασχέθηκαν προαναφερόμενες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, -3- οχήματα και -6-  κινητά τηλέφωνα

Σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για ληστεία

 

Συνελήφθησαν χθες (17-06-2018) μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, τέσσερα (4) άτομα, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, για αντίσταση και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προαναφερόμενοι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών -3- ημεδαπών, ηλικίας 25, 32 και 46 ετών και ενός 32χρονου αλλοδαπού, μη νόμιμου μετανάστη.

 

Αναλυτικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Κοζάνης ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 25χρονο και συνοδηγό τον 32χρονο αλλοδαπό, κατά διάρκεια του οποίου βρέθηκαν εντός του χώρου αυτού -17- τσουβάλια που περιείχαν -59- πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -208- κιλών και -580- γραμμαρίων.

 

Ταυτόχρονα ακινητοποιήθηκε για έλεγχο έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο, ο οποίος συνόδευε το ανωτέρω όχημα, διευκολύνοντας την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Ανωτέρω οδηγός συνελήφθη παρά την σθεναρή αντίστασή του και την προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης.

 

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης ακινητοποιήθηκε και τρίτο όχημα, με οδηγό τον 32χρονο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός διευκολύνοντας επίσης την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ενημερώνοντας το πρώτο όχημα για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού, μη νόμιμου μετανάστη, εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για ληστεία.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • διακόσια οχτώ (208) κιλά και πεντακόσια ογδόντα (580) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • έξι (6) κινητά τηλέφωνα και
  • έξι (6) κάρτες SIM.

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

 

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.