Συνάντηση Θ. Καρυπίδη, με την γενική γραμματέα Ισότητας Φ. Κούβελα

Συνάντηση Θ. Καρυπίδη, με την γενική γραμματέα Ισότητας Φ. Κούβελα

Τα θέματα ισότητας των φύλων και της  βελτίωσης των δομών για τη στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που έγιναν τη Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στην Περιφέρεια, παρουσία της Γενικής Γραμματέα Ισότητας Φωτεινής Κούβελα.

Καλωσορίζοντας την κ. Κούβελα, ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης δήλωσε ότι “επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει”, ενώ αναφερόμενος στη συνέχιση της λειτουργίας των δομών συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας, τόνισε ότι “η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και οφειλόταν σε λάθος σχεδιασμούς της προηγούμενης περιόδου, διορθώθηκε, καθώς εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν παίζουμε με την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας”. Ο Θ. Καρυπίδης είπε, επίσης, πως μέσα στο 2017 και 2018 θα αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι απο το ΕΣΠΑ για τις υποδομές, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο θα βγει η πρόσκληση για τους ξενώνες φιλοξενίας.

Απο την πλευρά της η κ. Κούβελα ανέφερε πως ξεκινούν απο τη Δυτική Μακεδονία οι συναντήσεις, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή εμπειριών, με σκοπό να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να προστεθούν και νέες, όπως αυτές της συμβουλευτικής εργασίας.

dsc08555 dsc08574 dsc08582

Leave a Reply

Your email address will not be published.