Σημεία ομιλίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σημεία ομιλίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Η σημερινή συνεδρίαση  γυρίζει το ρολόι της Ιστορίας στην δεκαετία του 1960 και 1970.

Το Πολυτεχνείο του 73, αν γινόταν σήμερα, με τον αυτό τον νόμο, που φέρνει η ΝΔ, τον Κώστα Λαλιώτη, τον Στέφανο Τζουμάκα, τον Δημήτρη Παπαχρήστου κ.α. θα τους τρέχατε στα δικαστήρια, όπως τους έτρεχε η Χούντα.

Πρόκειται για ένα πισωγύρισμα στον τομέα των δικαιωμάτων.

Με υποκρισία η κυβέρνηση προπαγανδίζει  πως  ο περιορισμός της δημοκρατίας εξασφαλίζει την κανονικότητα στον αστικό χώρο της πρωτεύουσας. Με πρόσχημα κάποια αρνητικά φαινόμενα, τα οποία όμως δε δημιουργούνται από τους διαδηλωτές, η ΝΔ προχωράει σε ένα αντιδημοκρατικό και αναχρονιστικό νομοσχέδιο.

Οι πολίτες στην Καστοριά, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι δεν είναι σε απόγνωση λόγω των διαδηλώσεων. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στα Ιόνια, στο Αιγαίο, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στις Κυκλάδες, δεν αισθάνονται απογοήτευση επειδή κάποιοι φοιτητές θα διαδηλώσουν στο Υπουργείο Παιδείας.

Νιώθουν απόγνωση γιατί βλέπουν μια κυβέρνηση που τους έχει εγκαταλείψει στην μοίρα τους, να αντιμετωπίσουν με φιλοδωρήματα τις συνέπειες της ύφεσης την ίδια ώρα που τα εκατομμύρια του κυρίου Πέτσα χορεύουν στις τσέπες των ημετέρων.

Αυτό το νομοσχέδιο θα το καταργήσει στην πράξη ο δημοκρατικός Λαός μας.

Ο συγκεκριμένος νόμος επιχειρεί να φοβίσει τον κόσμο. Αλλά όποιος σπέρνει το φόβο, στο τέλος τον θερίζει.

Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.