Σε καραντίνα μπαίνουν η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες για 14 ημέρες – Επιστρέφουν τα SMS για τις μετακινήσεις

Σε καραντίνα μπαίνουν η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες για 14 ημέρες – Επιστρέφουν τα SMS για τις μετακινήσεις

Σε καραντίνα μπαίνουν η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες για τις επόμενες 14 ημέρες μετά από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες» επισήμανε ο Στ. Πέτσας.

Όπως εξήγησε, αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε. Επίσης από τις 21:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Απαγορεύονται από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Επιπλέον, η Μαγνησία περνάει από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στο κόκκινο.

Στα ύψη τα κρούσματα κορονοϊού

Σημειώνεται ότι 1.678 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 91 συνδέονται με συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 40.929, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

Το «αποτύπωμα» της πανδημίας είναι εμφανές και στα σχολεία, καθώς κρούσματα κορονοϊού αυτή τη στιγμή εντοπίζονται σε 440 σχολικές μονάδες, οδηγώντας σε κλείσιμο των σχολείων ή επί μέρους τμημάτων.

«Καθ΄οδόν» για 3.000-4.000 κρούσματα

Άμεσα, κατά την εκτίμηση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ενδέχεται θα αντιμετωπίσουμε 3.000-4.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως.

«Τα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν συνειδητά από όλους, καθολικά και με κάποια διάρκεια για να αρχίσουμε να βλέπουμε την απόδοσή τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στον ΑΝΤ1.

https://www.alfavita.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.