Σε καλλιέργειες που Επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Σε καλλιέργειες που Επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Καλλιέργειες της περιοχής που υπέστησαν ζημία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, επισκέφτηκε, την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Παναγιώτη Πετρίδη.
Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν αγροκτήματα σε Πολυκάρπη, Μελισσότοπο, Σταυροπόταμο, Βασιλειάδα, Λιθιά και είδαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκληθεί στην τοπική παραγωγή, εξαιτίας των έντονων ανέμων που σημειώθηκε κατά τόπους, τις απογευματινές ώρες της 11ης Αυγούστου. Την Παρασκευή 13 Αυγούστου ο κ. Σαββόπουλος έχει, επίσης, προγραμματίσει επίσκεψη σε αγροκτήματα στην Μεταμόρφωση, Κορησό, Φωτεινή και στην περιοχή του Δήμου Άργους Ορεστικού.
Από τις αυτοψίες διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες ζημίες στις καλλιέργειες κυρίως του φασολιού, της μηλιάς και της τομάτας.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σαββόπουλου με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας κ. Βρόντζο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα η δυνατότητα αναγγελίας ζημίας και για την αιτία της ανεμοθύελλας (καθώς αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η αναγγελία για καύσωνα), ώστε να μπορούν να δηλώσουν οι πληγέντες παραγωγοί τις καλλιέργειές τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.