Προσθήκη 4 αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Κωσταραζίου

Προσθήκη 4 αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Κωσταραζίου

Την προσθήκη τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας και νέων χώρων υγιεινής στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Κωσταραζίου, καθώς επίσης και την ενεργειακή του αναβάθμιση πέτυχε ο Δήμος Άργους Ορεστικού, με το ποσό 1.400.000 ευρώ από το Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία».

Με το έργο αυτό λύνεται ένα τεράστιο πρόβλημα, τόσο για τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου, κάποιοι από τους οποίους λόγω έλλειψης χώρου, έπρεπε να μεταβαίνουν στο γειτονικό κτίριο του πρώην Γυμνασίου, όσο και για την τοπική κοινωνία, καθώς αρκετές φορές την ημέρα απαγορευόταν η κυκλοφορία στον δρόμο ανάμεσα στα δύο κτίρια. Έτσι, το σχολείο θα λειτουργεί ως ενιαίο κτιριακό συγκρότημα που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του μοναδικού Δημοτικού Σχολείου στη Δ.Ε. Ίωνος Δραγούμη, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των μαθητών και αναβαθμίζοντας το εκπαιδευτικό έργο.

Εκτός των τεσσάρων αιθουσών θα κατασκευαστούν νέοι χώροι υγιεινής και ράμπα για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑμΕΑ, ενώ και αυτό το κτίριο θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, όπως και άλλα 11 σχολεία στον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.