Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΑΑΤ σύσκεψη για το φράγμα Νεστορίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΑΑΤ σύσκεψη για το φράγμα Νεστορίου

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ η Υφυπουργός κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Γ.Γ. κ. Χαράλαμπος Κασίμης, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης κ. Θ. Καρυπίδης , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αδαμόπουλος, η ανάδοχος εταιρία  ΑΚΤΩΡ  και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Αποφασίστηκε η  επίβλεψη του έργου να γίνει από την κεντρική τεχνική  υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ με την συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών της έδρας της περιφέρειας.  Μ ε την απόφαση αυτή συμφώνησε η ανάδοχος εταιρία ώστε να ξεκινήσει άμεσα η έναρξη των εργασιών.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ  αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου, που θα αρδεύσει 72.000 στρέμματα και θα δώσει πνοή στην Π.Ε. Καστοριάς και ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής , προέβει  στις απαραίτητες ενέργειες προς επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν διαχρονικά.

Επιπλέον με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  εγκρίθηκε το αποτέλεσμα διαγωνισμού και ανατέθηκε η εκπόνηση μελέτης για το Αρδευτικό Δίκτυο Νεστορίου, που είναι απαραίτητο για την πλήρη λειτουργική  ολοκλήρωση του φράγματος Νεστορίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.