Παραιτήθηκε από Δημοτική Σύμβουλος η Ειρήνη Χρηστάκη

Παραιτήθηκε από Δημοτική Σύμβουλος η Ειρήνη Χρηστάκη

Ακολουθεί το κείμενο- επιστολή της κ. Χρητάκη για την ανακοίνωση της παραίτησής της από το Δημοτικό Σύμβούλιο Καστοριάς:
Αγαπητοί μου συνδημότες,
Με το παρόν σας ενημερώνω για την υποβολή της παραίτησης μου από την θέση της Δημοτικής Συμβούλου Καστοριάς της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Τριάδας και όπως συνεπάγεται και από μέλος των επιτροπών στις οποίες συμμετείχα στα πλαίσια των καθηκόντων μου.
Η απόφαση της παραίτησής μου από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου οφείλεται σε σοβαρούς λόγους υγείας. Χρόνια πάθησή μου άρχισε να επιδεινώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναγκάζοντάς με να απέχω από τα καθήκοντά μου. Για τον λόγο αυτό και με πλήρη σεβασμό στους συνδημότες μου, στις αρχές και τους νόμους, καθώς δεν θέλω το γεγονός αυτό να έχει αντίκτυπο σε σημαντικές αποφάσεις για τον τόπο μας, αισθάνομαι την υποχρέωση να αποδεσμευτώ από τα καθήκοντά μου, παραχωρώντας μαζί και την ευθύνη της ισχυρής εκπροσώπησης των συμφερόντων όλων των δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως μέχρι τώρα έκανα .
Γνωρίζετε ότι στην έως τώρα συμμετοχή μου στα κοινά επέδειξα πάντα, αίσθημα ευθύνης, και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής πορείας του τόπου μας, προς σε ένα καλύτερο και πιο φωτεινό αύριο όπως μας αξίζει, σε εμάς και τα παιδιά μας.
Άσκησα τα καθήκοντα μου, πιστή στις Αρχές και τη Συνείδησή μου, με ανιδιοτέλεια, θέτοντας το Δημοτικό Συμφέρον ως πρώτο μου μέλημα. Έγνοια μου ήταν, να φανώ χρήσιμη.
Ευχαριστώ από καρδιάς το σύνολο των Δημοτών που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με την ψήφο τους δίνοντας μου τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.
Αυτή μου την επιλογή, την αποχώρησή μου από το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, την οποία υπαγόρευσαν οι συνθήκες και η δέσμευσή μου να υπηρετώ με συνέπεια τα καθήκοντά μου, ζητώ από τους συνδημότες μου να την εκλάβουν ως πράξη πολιτικής ευθύνης, ακεραιότητάς και συνέπειας . Αυτό που χρόνια τώρα πιστεύω και πρεσβεύω είναι πως η ενασχόληση με τα κοινά δεν θα πρέπει να αποτελεί απλά εννοιολογική πράξη , η αληθινή αγάπη για τους γύρω μας και η αγάπη της προσφοράς σε όλους τους τομείς έμπρακτα θα πρέπει να γίνεται εμφανής ,ο όρος προσφορά θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα και ανεξαρτήτως εκλογής ή όχι, από όποιο μετερίζι και αν βρίσκεται ο καθένας μας .
Εξ’ άλλου στη Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές από όλους. Εξάλλου η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα σε όλα τα πεδία της ζωής ενός ανθρώπου, όμως οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο.
Ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους του Δήμου και ιδιαιτέρως τους απασχολούμενους στους τομείς που είχα άμεση συνεργασία μαζί τους , για την αμέριστη αλλά και ακάματη συμπαράσταση τους.
Με τη δημόσια ανακοίνωση της παραίτησής μου Θα ήθελα να θέσω και ένα ερώτημα προς πάσα κατεύθυνση, όπως αυτό γεννήθηκε μέσα μου στη σύντομη αυτή διαδρομή μου στα κοινά της αυτοδιοίκησης . Και το ερώτημα το απευθύνω ρητορικά προς όλους εκείνους οι οποίοι ερμηνεύουν πράξεις και χαρακτηρίζουν ανθρώπους κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.
Σε ποια δημόσια έκφραση ή παρέμβασή σας έχετε προσφέρει έστω και το ελάχιστο σε ζητήματα παιδείας ,πολιτισμού, κοινωνικής ευαισθησίας; Σε ποια τοποθέτησή σας υπήρξε, αντικειμενικότητα και ανιδιοτέλεια ;
Σε ποια προσπάθειά σας χτίσατε ποτέ αντί να γκρεμίζετε;
Όλοι έχουμε την επιλογή απλά να κοιτάμε ή να μάθουμε να βλέπουμε.
Η επιλογή είναι δική μας.
Η δική μου επιλογή είναι να σέβομαι τους ανθρώπους και τους θεσμούς, να εκτελώ στο ακέραιο τα καθήκοντα τα οποία έχω υποχρέωση να φέρω εις πέρας και να αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών μου απέναντι στους δημότες της Καστοριάς.
Με ξεχωριστά συναισθήματα, εύχομαι καλή συνέχεια σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο , το οποίο ευελπιστώ να υλοποιήσει απρόσκοπτα το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του τόπου μας, σε όλους τους τομείς.
Με εκτίμηση
Ειρήνη Χρηστάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.