Παράδοση Πολυμηχανήματος Διαχείρισης Καλαμώνων της Λίμνης από την Π.Ε. Καστοριάς

Παράδοση Πολυμηχανήματος Διαχείρισης Καλαμώνων της Λίμνης από την Π.Ε. Καστοριάς

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλου, Περιφερειακών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, η παράδοση – παραλαβή του πολυμηχανήματος διαχείρισης της υπερυδατικής βλάστησης (καλαμώνων) της λίμνης της Καστοριάς.

Από τον χώρο του ΔΗΝΑΚ, όπου βρίσκεται  ήδη συναρμολογημένο το πολυμηχάνημα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«…Αυτό το πολυμηχάνημα έρχεται επιτέλους να  βάλει μια τάξη  στη λίμνη της Καστοριάς. Κάτι που αποτελεί χρέος όλων μας για αυτή τη λίμνη μοναδικού φυσικού κάλλου . Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους  για το πώς τη διαχειριζόμαστε και πώς την παραδίδουμε στις επόμενες γενιές για πολλαπλή αξιοποίηση,  για τον τουρισμό αλλά πολύ περισσότερο για το ίδιο το περιβάλλον.

Αυτό το πολυμηχάνημα όπως και πολλά άλλα πολυμηχανήματα που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον, ας αποτελέσει επιτέλους  την αρχή. Τη στέρεα βάση της συνεργασίας όλων. Γιατί στον δημόσιο  βίο και στη δημόσια λειτουργία, περισσεύουν και οι κραυγές και οι μισαλλοδοξίες και η εσωστρέφεια και πολύ περισσότερο, οι προσβολές των επιλογών.

Η λίμνη μας  χρειάζεται   όλους. Και τους έχοντες την ευθύνη της διοίκησης και της πολιτικής λειτουργίας, αλλά και τους πολίτες.

Αυτό το πολυμηχάνημα έρχεται να επιλύσει επιμέρους  ζητήματα της λίμνης. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά. Όσοι θέλουν να μένουν πίσω καλλιεργώντας ανασφάλειες, ψευδόμενοι πολλές φορές και χωρίς να έχουν αν  θέλετε, στη λειτουργία της και στη  λειτουργία τους το όφελος και υπηρετώντας το  δίκαιο, αλλά επιχειρούν να είναι πρόσκαιρα με ένα ακροατήριο που αρέσκεται σε τέτοιου είδους κραυγές, εμείς τους καλούμε  έστω κι αυτή στιγμή με αυτό το πολυμηχάνημα που είναι ένα ακόμα  βήμα ευθύνης για  το περιβάλλον, να έρθουν  από την ίδια πλευρά και όλοι μαζί να μπορέσουμε να συνδράμουμε για το καλύτερο  του τόπου.» Στη συνέχεια συνεχάρη όσους συνεργάστηκαν στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου αλλά και όλους όσους  έγειραν τις όποιες διαφωνίες και ενστάσεις τους.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλος ανέφερε ότι το πολυμηχάνημα, μοναδικό για την περιοχή και ίσως για την Ελλάδα, κατασκευάστηκε στην Φινλανδία   και διαθέτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να είναι αποτελεσματικό δουλειά του. Επιπλέον τόνισε ότι  η ίδια κατασκευάστρια εταιρία ετοιμάζεται να αποστείλει 25 παρόμοια πλεούμενα στην Ταϋλάνδη.

Η  δαπάνη προμήθειας του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι προϋπολογισμού περίπου 375.000 ευρώ και είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική  Μακεδονία  2014 – 2020»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.