Ο Κικίλιας επιβεβαιώνει: Καθολικό lockdown στην Ελλάδα για έναν μήνα – Τι είπε για τα σχολεία

Ο Κικίλιας επιβεβαιώνει: Καθολικό lockdown στην Ελλάδα για έναν μήνα – Τι είπε για τα σχολεία

Καθολικο lockdown στην Ελλάδα για έναν μήνα προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Επιπλέον ο υπουργός σημείωσε ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα και να μείνουν ανοικτά τα δημοτικά.

Σημειώνεται πως και μετά και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι έχουν καταλήξει στο απευκταίο ενδεχόμενο βλέποντας καθημερινά να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στο λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Η εισήγηση είναι αυτό να ισχύσει άμεσα, τα επόμενα 24ωρα.

Ετσι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εισηγήσεις περιλαμβάνεται και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ μπορεί να κλείσουν και τα Λύκεια.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.