Οξεία γαστρεντερίτιδα στο Άργος Ορεστικό!

Οξεία γαστρεντερίτιδα στο Άργος Ορεστικό!

Από χθες το απόγευμα στην Πόλη του Άργους Ορεστικού έχουν εμφανιστεί κρούσματα οξείας γαστρεντερίτιδας με αποτέλεσμα πάνω από 80 κάτοικοι να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής κατά τις βραδινές ώρες. Πολλοί ρίχνουν το φταίξιμο στο σύστημα ύδρευσης πράγμα το οποίο απαντήθηκε από την πλευρά του Δήμου με την εξής ανακοίνωση:

“Με αφορμή τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκύψει στην πόλη του Άργους Ορεστικού από τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ο Δήμος Άργους Ορεστικού διαβεβαιώνει ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης της πόλης είναι ασφαλές, όπως προκύπτει και από τον ενδελεχή μακροσκοπικό έλεγχο που πραγματοποίησαν τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου τις τελευταίες ώρες. 
Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα για μικροβιολογικές αναλύσεις (καλλιέργεια πιθανών αποικιών μικροβίων) οι οποίες για να ολοκληρωθούν απαιτούν χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο 24ώρων.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το προσωπικό του Δήμου, διαπιστώνεται περίσσια υπολειμματικού χλωρίου στο δίκτυο ύδρευσης- 0,15 mg/l, περιεκτικότητα που θεωρείται απόλυτα ασφαλής και ως εκ τούτου η ταυτόχρονη ύπαρξη μικροβίων είναι σχεδόν απίθανη έως αδύνατη.
Σε κάθε περίπτωση, η απόλυτη διασφάλιση θα πιστοποιηθεί από τα επίσημα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων.”

Σε σημερινή επίσης ανάρτηση του Δημάρχου Πάνου Κεπαπτσόγλου αναφέρεται το εξής:

“Με το φαινόμενο της γαστρεντερίτιδας να είναι σε εξέλιξη και την εμφάνιση κρουσμάτων και σε γειτονικούς οικισμούς, που δεν σχετίζονται με το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καστοριάς ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου να λειτουργήσει, κατ’ εξαίρεση, μεγαλύτερο αριθμό φαρμακείων στον Νομό και να φροντίσει για την επάρκεια των απαραίτητων φαρμακευτικών σκευασμάτων, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, το Νοσοκομείο Καστοριάς, την Αντιπεριφέρεια Υγείας και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό του αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες του πραγματοποίησαν ολονύχτια παρακολούθηση των συστημάτων ύδρευσης.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση, καθώς στιγμές σαν κι αυτές απαιτούν σύνεση και συνεργασία και σε καμία περίπτωση αντιπαράθεση και παραπληροφόρηση.
Ο Δήμος Άργους Ορεστικού λοιπόν ευχαριστεί θερμά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καστοριάς για την άμεση ανταπόκριση και κινητοποίησή του.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.