Ολυμπιακός: Ξαφνική αποχώρηση για Μάρκο Σίλβα και επιστροφή για Βίκτορ

Ολυμπιακός: Ξαφνική αποχώρηση για Μάρκο Σίλβα και επιστροφή για Βίκτορ

«Θέλαμε έναν προπονητή με το… μαχαίρι στα δόντια» λένε κύκλοι της ερυθρόλευκης ΠΑΕ – Ο διάδοχός του Πορτογάλου είχε πρωταγωνιστήσει στην καλή πορεία επί Μίτσελ στην Ευρώπη

Ο Σίλβα έφυγε ο Σάντσεθ ήρθε. Αλλαγή στο τιμόνι της ομάδας του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος προπονητής Μάρκο Σίλβα υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους η οποία έγινε δεκτή, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ αρχικά για να ακολουθήσει μια στην οποία αναφερόταν ότι αναλαμβάνει καθήκοντα ο Βίκτορ Σάντσεθ.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού είναι παλιός γνώριμος στον Πειραιά αφού ήταν ο βοηθός του Μίτσελ στην τότε πολύ καλή πορεία των Πειραιωτών στην Ευρώπη. Μόλις έφυγε από το μεγάλο λιμάνι ήταν που άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για τον Ισπανό αφού φάνηκε η απουσία του Σάντσεθ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για προετοιμασία στην Αυστρία εν όψει των προκριματικών στο Τσάμπιονς Λίγκ. Οι υποχρεώσεις των πρωταθλητών Ελλάδος αρχίζουν νωρίτερα φέτος αφού δεν περνάνε απευθείας στους ομίλους της μεγάλης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Σίλβα φέρεται να επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Σύμφωνα με κύκλους της ΠΑΕ «αυτά που μας είπε ο Πορτογάλος ήταν ότι δεν ήξερε αν μπορεί να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στην ομάδα. Όμως εμείς θέλουμε, ειδικά εν όψει προκριματικών, έναν προπονητή με το… μαχαίρι στα δόντια και απόλυτα συγκεντρωμένο ώστε να πετύχουμε τις δύο προκρίσεις που χρειαζόμαστε για να βρεθούμε στους ομίλους».

«Από τη στιγμή που ήθελε να φύγει για προσωπικούς λόγους, η ΠΑΕ δεν μπορούσε να κάνει κάτι» προσθέτουν.

Την παραίτηση του Σίλβα ανακοίνωσε στους παίκτες ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος  που βρίσκεται στο Λάνγκενφελντ της Αυστρίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες ήταν έντονα τα σενάρια που ήθελαν τον Σίλβα να επιστρέφει στην πατρίδα του ως προπονητής. Στην αρχή διαψεύδονταν, μετά υπήρξε μία σιγή πάνω στο θέμα αυτό και σήμερα όλα άλλαξαν.

Όσο αφορά τον Βίκτορ Σάντσεθ θα τον παρουσιάσει στους ποδοσφαιριστές ο Γιάννης Βρέντζος σήμερα το απόγευμα. Θεωρείται από τους καλύτερους νέους προπονητές στην Ευρώπη και την χρονιά που πέρασε δούλεψε στην Ισπανία. Αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε από το πλευρό του Μίτσελ αφού ήθελε να ξεκινήσει δική του καριέρα ως  πρώτος προπονητής. Στου Ρέντη όταν εργάστηκε ως βοηθός του Μίτσελ έκανε εξαιρετική δουλειά και αυτό του αναγνωρίζουν όλοι, ενώ ξεχώρισε για την εργατικότητα του.

Ποιος είναι ο Σάντσεθ

O Βίκτορ Σάντσεθ σταμάτησε την ποδοσφαιρική καριέρα του σε ηλικία 32 ετών το 2008, έχοντας φορέσει και τη φανέλα του Παναθηναϊκού την αγωνστική περίοδο 2006-2007. Το 2010 εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο της Χετάφε, ως βοηθός του Μίτσελ. Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Μίτσελ προσλήφθηκε από τη Σεβίλλη, με τον Βίκτορ να τον ακολουθεί, ως άμεσος συνεργάτης του. Όλοι υποστήριζαν στην Ισπανία ότι ο Βίκτορ έκανε όλη την προπονητική δουλειά κι ο Μίτσελ είχε τη διαχείριση των παικτών ενώ λειτουργούσε ω γέφυρα και με τη διοίκηση.

Κάτι ανάλογο συνέβη κι όταν ο Μίτσελ ήρθε στον Ολυμπιακό τον Φεβρουάριο του 2013. Όμως, στο τέλος της περιόδου  2013-2014 αποχώρησε, ενώ ο  Μίτσελ συνέχισε κανονικά στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων». Τον Απρίλιο του 2015 είχε την πρώτη εμπειρία ως βασικός προπονητής. Κάθισε στον πάγκο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αντικαθιστώντας τον Βίκτορ Φερναντέθ. Υπό τις οδηγίες του η  «Ντέπορ» κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία, με αποτέλεσμα να συνεχίσει  στον πάγκο  της και την επόμενη χρονιά 2015-2016.

Ο στόχος επετεύχθη ξανά αφού η ομάδα της Γαλικίας κέρδισε εύκολα την παραμονή στη Liga. Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2018. Με την ολοκλήρωση, όμως, του πρωταθλήματος αποχώρησε από τη Λα Κορούνια, κι αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που αποδείχθηκε ότι ήταν ο Πειραιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.