Οι δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης στην 32η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

Οι δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης στην 32η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

Τo Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, στο πλαίσιο της 32ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας, υλοποίησε δράση που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μελλοντικών οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, από τις 21 έως τις 26 Σεπτεμβρίου λειτούργησε Περίπτερο Τροχαίας, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και περίπου 4.000 μαθητές με τους γονείς τους.

Στο Περίπτερο της Τροχαίας τοποθετήθηκαν δυο (2) προσομοιωτές, ένας σύγκρουσης και ένας οδήγησης, που χρησιμοποίησαν οι ενήλικοι επισκέπτες προκειμένου να κατανοήσουν τη αναγκαιότητα της χρήσης ζώνης, καθώς και να διαπιστώσουν τα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης και τα οποία αποτελούν τα κύρια αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ακόμη στο χώρο του περιπτέρου λειτούργησε και τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, όπου τα παιδιά και οι έφηβοι εκπαιδεύτηκαν σε θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας και χρήσης της οδού ενώ τους δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα οδήγησης ποδηλάτων.

Παράλληλα, στο χώρο του Περιπτέρου προβαλλόταν συνεχώς οπτικοακουστικό υλικό καθώς και φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα, ενώ ταυτόχρονα διανεμήθηκε σχετικό έντυπο υλικό και περιοδικά της «Αστυνομικής Ανασκόπησης».

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της Έκθεσης προσφέρθηκαν από φορείς, ενώσεις και ιδιώτες της περιοχής συνολικά τριάντα οκτώ (38) ποδήλατα με τα αντίστοιχα κράνη ποδηλασίας σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ενώ διανεμήθηκαν και μπλουζάκια με το σύνθημα «Ποδηλατώ με ασφάλεια, φορώντας πάντα κράνος».

Τέλος, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» και της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο», την προηγούμενη Πέμπτη (22-09-2016) το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Κοζάνης εκδήλωση με θέμα: «Χρησιμοποιώ το ποδήλατό μου» που στόχο είχε αφενός την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης και αφετέρου την ορθή, ασφαλή και στο πλαίσιο των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας χρήση του.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-5 %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-4 %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-3 %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.