Ξεκίνησε η κατασκευή του Βιολογικού στο Άργος Ορεστικό

Ξεκίνησε η κατασκευή του Βιολογικού στο Άργος Ορεστικό

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους Ορεστικού, ενός εμβληματικού έργου προϋπολογισμού 5,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία διαχείρισης και επεξεργασίας λυμάτων σε συνάρτηση με το μικρότερο λειτουργικό κόστος, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Περιλαμβάνει:

  • την κατασκευή νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) δυναμικότητας 9.950 Ισοδύναμων Κατοίκων (Ι.Κ.) του οικισμού του Άργους Ορεστικού
  • την προσαρμογή του υφιστάμενου αντλιοστασίου ανύψωσης λυμάτων, καθώς και του εξοπλισμού του (αντλιών, ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους, κλπ) για την μεταφορά των λυμάτων στην Ε.Ε.Λ.
  • την κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού που θα οδηγεί τα λύματα από το υφιστάμενο αντλιοστάσιο στη νέα Ε.Ε.Λ., μήκους περίπου 2,7 χλμ και
  • την κατασκευή νέου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον ποταμό Αλιάκμονα, μήκους περίπου 0,27 χλμ.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης λυμάτων, αποσκοπώντας  στην προστασία του περιβάλλοντος και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Μάλιστα είναι ο μοναδικός Δήμος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», διεκδικεί την κατασκευή οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης λυμάτων για οικισμούς Δ΄ Κατηγορίας (οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων), παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.