Νοσοκομείο Καστοριάς: Καταγγελία για παράνομη φωτογράφηση και συκοφάντηση ασθενούς

Νοσοκομείο Καστοριάς: Καταγγελία για παράνομη φωτογράφηση και συκοφάντηση ασθενούς

“Έπειτα από την κακόβουλη και παράνομη φωτογράφηση νοσηλευόμενου ασθενούς στην Καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Καστοριάς, κατά τη διαδικασία εξέτασής του με holter, από τον κ. Θ.Π. ο οποίος δημοσιοποίησε χωρίς έγκριση, την φωτογραφία σε διαδικτυακό μέσο, σχολιάζοντας με προσβλητικό και απαξιωτικό συνοδευτικό κείμενο,  κατασυκοφαντώντας την παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου προς τους ασθενείς, αναφέρουμε τα εξής:

  1. Η εξέταση, γνωμάτευση και θεραπεία των ασθενών, αποτελεί  αποκλειστικό  «προνόμοιο» των ιατρών, βάση Επιστημονικής κατάρτισης και επομένως το να εκφέρει γνώμη ο εκάστοτε διερχόμενος, δεν μπορεί παρά να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο, δόλιους και συκοφαντικούς σκοπούς δυσφήμησης του ιδρύματος.Το  μηχάνημα καταγραφής του καρδιακού ρυθμού (holter) τοποθετείται (και αυτό αποτελεί πρακτική ανά τον κόσμο) με σταθεροποίηση των ηλεκτροδίων του, προκειμένου να είναι αξιόπιστη, συνεχής και αδιάλειπτη η καταγραφή του καρδιακού ρυθμού, ώστε να είναι δυνατή η εκτίμηση από τον εκάστοτε καρδιολόγο στη συνέχεια. Επομένως, είναι άκρως παράλογο να σχολιάζεται το αισθητικό αποτέλεσμα του ασθενούς κατά την διάρκεια της ως άνω εξέτασης, ενώ εκείνος  αγωνιά για το αποτέλεσμα και την ίασή του.
  2. Η δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όπως αυτό της υγείας και η προσωπική ταυτοποίηση ατόμου, με φωτογραφία, είναι παράνομη και διώκεται   δυνάμει των διατάξεων του Ν.2472/1997  και του ποινικού κώδικα.
  3. Η διαφύλαξη και η υπεράσπιση της ιδιωτικής ζωής του κάθε πολίτη είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, πόσο δε μάλλον ενός ασθενούς εντός του Νοσοκομείου, ο οποίος εν αγνοία του γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης  υστερόβουλων προθέσεων με σκοπό τη δημιουργία ψευδών  εντυπώσεων.

Η προστασία των ασθενών  του ιδρύματος αποτελεί ιερό και επιβεβλημένο καθήκον της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καστοριάς, η οποία δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να επιτρέψει ούτε την ηθική «κακοποίηση» των ασθενών αλλά ούτε και την κακόβουλη συκοφαντική δυσφήμιση ενός ολόκληρου συστήματος, το οποίο παλεύει καθημερινά και ανταποκρίνεται με ζήλο και αυταπάρνηση στις όποιες αντίξοες συνθήκες, διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες.

Συνακολούθως, επιφυλασσόμαστε ως προς τα  νόμιμα δικαιώματά μας για την προστασία του ιδρύματος άλλα και των ασθενών του Νοσοκομείου μας”.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.