Νέο Επιχειρηματικό Πάρκο στην Κοζάνη από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

Νέο Επιχειρηματικό Πάρκο στην Κοζάνη από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

Την ενεργοποίηση της Βιομηχανικής Περιοχής της Κοζάνης συμφώνησαν ο Δήμος Κοζάνης και η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ, δίνοντας έτσι αίσιο τέλος σε μία εκκρεμότητα 20 ετών.

Η Βιομηχανική Περιοχή, η οποία με την ένταξή της στο Νόμο 3982/2011, θα μετονομαστεί σε Επιχειρηματικό Πάρκο Κοζάνης, χωροθετείται στις κτηματικές περιφέρειες Μαυροδενδρίου και Κοίλων του δήμου Κοζάνης και έχει συνολική έκταση, περίπου 680 στρέμματα, με άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό.

Τα κυριότερα έργα υποδομής είχαν ήδη ολοκληρωθεί από την ΕΤΒΑbank το 1999, ενώ απομένουν να υλοποιηθούν έργα συντηρήσεων και ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ θα εισάγει, για πρώτη φορά, στο νέο αυτό Επιχειρηματικό Πάρκο, τη δυνατότητα παροχής καινοτόμων υπηρεσιών προς τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, όπως ευρυζωνικό δίκτυο (με δυνατότητα απευθείας πώλησης από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ προς τις επιχειρήσεις) και ασφάλεια χώρων μέσω ηλεκτρονικών μέσων, και θα δημιουργήσει ειδικά χρηματοοικονομικά προϊόντα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

«Υλοποιούμε τον αναπτυξιακό ρόλο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στη διευκόλυνση της βιομηχανικής και μεταποιητικής δραστηριότητας και θέλουμε το Επιχειρηματικό Πάρκο στην Κοζάνη να καταστεί πιλότος για τη μετάβαση σε μία νέα εποχή διαχείρισης και εκμετάλλευσης βιώσιμων Οργανωμένων Υποδοχέων Δραστηριοτήτων» δήλωσε ο κ. Βρασίδας Ζάβρας, διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε.

«Η συμφωνία του Δήμου Κοζάνης με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ κλείνει μία εκκρεμότητα 20 ετών με τον πιο επωφελή τρόπο για την περιοχή μας. Η λειτουργία οργανωμένου και σύγχρονου Επιχειρηματικού Πάρκου, προνομιακά χωροθετημένου, επί της Εγνατίας Οδού, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λευτέρης Ιωαννίδης.

«Ταυτόχρονα, ο δήμος μας θα έχει έσοδα από την πώληση της γης, από τη διαχείριση των δικτύων νερού και ακαθάρτων και από τα δημοτικά τέλη. Πεποίθησή μου είναι, ότι μέσα από την ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας, μέσα σε ένα σωστό πλαίσιο κανόνων που θα επιβλέπει η Πολιτεία, μπορούμε να προσβλέπουμε στη δημιουργία πλούτου για την περιοχή μας, και η νέα Βιομηχανική Περιοχή είναι ένα μεγάλο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Η Κοζάνη κινείται και αυτό είναι το μήνυμα μας προς όλους» συνέχισε ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι αδειοδοτικές εκκρεμότητες του Πάρκου, με στόχο την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων έργων, αλλά και την εγκατάσταση των πρώτων επιχειρήσεων, σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.