Με μεγάλο ενδιαφέρον και επιτυχία η ποδηλατική ξενάγηση και ενημέρωση του Δήμου Καστοριάς

Με μεγάλο ενδιαφέρον και επιτυχία η ποδηλατική ξενάγηση και ενημέρωση του Δήμου Καστοριάς

Μία πρωτότυπη ξενάγηση με ποδήλατα, σε μία μαγευτική διαδρομή δίπλα στη λίμνη, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς.

Εξαιρετικός και ασύγκριτα παραστατικός στην πολιτιστική ξενάγηση ο κ. Ρωμύλος Μαντζούρας, καταπληκτική και κατατοπιστικότατη περιβαλλοντική ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, κ. Αναστασία Ατζέμη και Χρήστο Τόσκο.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να μάθουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χλωρίδα και την πανίδα της πανέμορφης λίμνης της Καστοριάς. Να ανακαλύψουν κρυμμένα μυστικά και άγνωστα παραλειπόμενα για τα καστοριανά καράβια και τα παλιά “μοτόρια”, για τα τοπωνύμια, τους μύθους, τους θρύλους και την καθημερινότητα των παλιών καστοριανών με τα “χωρικά ύδατα” της λίμνης και τα παραδοσιακά πεντανόστιμα εδέσματά της.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από τη δράση του Σαββάτου (περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα fb του Δήμου Καστοριάς), ενώ μία ακόμη αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου, με σημείο εκκίνησης την περιοχή Μύτκα, ώρα 6:00 μ.μ.

Τηλεφωνικές κρατήσεις (λόγω περιοριστικών μέτρων):

2467028999 – 2467023643 – 6978144145

Leave a Reply

Your email address will not be published.