Μεγάλο το ενδιαφέρον επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία Δυτικής Μακεδονίας- Εγκρίθηκε στο Π.Σ η επιχορήγηση με 500 ευρώ για κάθε θέση

Μεγάλο το ενδιαφέρον επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία Δυτικής Μακεδονίας- Εγκρίθηκε στο Π.Σ η επιχορήγηση με 500 ευρώ για κάθε θέση

Την επιχορήγηση 42 θέσεων επικουρικών γιατρών που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία των τεσσάρων νομών με 500 ευρώ το μήνα, για τριετή σύμβαση, ενέκρινε σήμερα κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης, εισηγούμενος το θέμα, υπογράμμισε ότι «κάνουμε πράξη τη βούλησή μας να επιχορηγήσουμε με 500 ευρώ κάθε θέση επικουρικού γιατρού στα νοσοκομεία της περιοχής, κάτι που είχαμε πει εδώ και ένα χρόνο». Διευκρίνισε ότι αρχικά είχαμε προσδιορίσει το ποσό της επιδότησης στα 200 ευρώ, αλλά επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση, αποφασίστηκε αύξηση του ποσού στα 500 ευρώ. Σημείωσε ότι «ήταν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο και αυτή η απόφασή μας είχε αποτελέσματα, καθώς από τη στιγμή που το ανακοινώσαμε, ειδικότερα από τον Φεβρουάριο και μετά έχουν έρθει πάνω από 21 γιατροί σε σύνολο 31. Αυτή τη στιγμή όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας έχουν στελεχωθεί με δυναμικό επικουρικών γιατρών, το οποίο για τρία χρόνια θα καλύψει τις μέγιστες ανάγκες».

Σε σχέση με τα οξυμένα προβλήματα στον τομέα της υγείας στη Δυτική Μακεδονία, είπε ότι «αυτό δεν αρκεί, το υπουργείο υγείας προκήρυξε 25 θέσεις μονίμων γιατρών επιμελητών Β΄ και ενδεχομένως μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προκηρυχτούν κι’ άλλες θέσεις επιμελητών Α΄ και διευθυντών θα φτάσουμε σε έναν ικανοποιητικό αριθμό γιατρών, έτσι ώστε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας να φτάσουν στο σημείο να λειτουργούν σωστά, ποιοτικά, στελεχωμένα για να υπάρχει αυτό που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, την καλύτερη παροχή υγείας».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υγείας, εκεί που παρουσιάζονται μεγαλύτερα προβλήματα, είναι οι παθολογικές κλινικές του Μποδοσάκειου και Μαμάτσειου που δέχονται το μεγαλύτερο φόρτο, η παιδιατρική κλινική της Φλώρινας, όπου εκεί παρά το κίνητρο των 500 ευρώ, έχουνε πάει μέχρι στιγμής τρεις επικουρικοί γιατροί, ενώ χρειάζονται συνολικά οκτώ, δηλαδή να πάνε άλλοι πέντε. Τα νοσοκομεία της Καστοριάς και των Γρεβενών είναι πλήρη από άποψη επικουρικών γιατρών.

Πάντως ο κ. Γιαννακίδης επισήμανε το θετικό της απόφασης για επιδότηση των θέσεων επικουρικών ευρώ με 500 ευρώ για τρία χρόνια σύμβαση, κάτι το οποίο «έπιασε τόπο», καθώς οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν είναι δεκαπλάσιες από τον αριθμό των θέσεων, γεγονός που δίνει για πρώτη φορά ελπίδες ότι επιτέλους θα βρεθούν επικουρικοί γιατροί για την ακριτική μας περιοχή, μια περιοχή που άλλοτε έμεινε στα αζήτητα, καθώς δεν υπήρχε ενδιαφέρον.

Ο Γιώργος Δακής συμφώνησε με το μέτρο της επιχορήγησης των θέσεων επικουρικών γιατρών, αλλά επισήμανε ότι παραμένουν σοβαρά προβλήματα στο χώρο της υγείας. Η Γεωργία Ζιμπιλιάδου εξέφρασε επιφυλάξεις γιατί, όπως είπε, σε εποχή κρίσης ενώ υπάρχουν αντίστοιχα κρατικά κονδύλια, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ψηφίζει ποσά τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε άλλους κρίσιμους τομείς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Π.Σ. τίμησε τον συμπολίτη Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος δώρισε στην παθολογική κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου 45 κρεβάτια.

e-ptolemeos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.