Μαρία Αντωνίου στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας

Μαρία Αντωνίου στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας

Για τον ρόλο της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Διαστημικό Πρόγραμμα, την ενίσχυση, την ανάπτυξη και την χάραξη συγκροτημένης πολιτικής, συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, με τη συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου.

Δυστυχώς, όπως ανέφερε η Μαρία Αντωνίου, η προοπτική αυτή έχει επισκιαστεί από τη γενικότερη αμφισβήτηση και τους αλλοπρόσαλλους σχεδιασμούς της σημερινής κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο, καθώς επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις με τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό. Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της στήριξης της έρευνας των διαστημικών εφαρμογών και της διασύνδεσης της με την παραγωγή και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό, θεωρώντας ότι η πρακτική αξιοποίησής τους μπορεί να επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών, στην πολιτική προστασία, σε θέματα εθνικής ασφάλειας, στην ανάπτυξη της έξυπνης γεωργίας και πολλούς άλλους τομείς.

Αξιοσημείωτη μάλιστα η αναφορά της κ. Άννας Ασημακοπούλου, στην ίδια Συνεδρίαση, η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι “μέσα στο πνεύμα το οποίο έχουμε εκφράσει και η αρμόδια σκιώδης Υπουργός για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Μαρία Αντωνίου, αλλά κι εγώ στο παρελθόν, ό,τι το σημαντικό είναι, να έχουμε μία υπερκομματική διάθεση στην αντιμετώπιση της καλώς εννοούμενης εκμετάλλευσης του διαστήματος για την προώθηση και των ευρωπαϊκών θεμάτων, αλλά και των ελληνικών στρατηγικών προοπτικών”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.