Μία σύγχρονη θεραπεία για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης

Μία σύγχρονη θεραπεία για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης

Σύμφωνα με πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες, η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί τη συχνότερη σεξουαλική διαταραχή στους άνδρες με το ποσοστό να φτάνει το 1/3 τους. Ακόμα όμως και αν είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, οι περισσότεροι άνδρες δεν επισκέπτονται έναν ειδικό για την αντιμετώπισή της, λόγω του ότι είτε νιώθουν αμηχανία ή ντροπή να το συζητήσουν είτε δε γνωρίζουν ότι υπάρχει θεραπεία για το πρόβλημα αυτό. Παρόλο που είναι μία συνηθισμένη κατάσταση, δεν έχουν εντοπιστεί πλήρως τα αίτια τα οποία την προκαλούν. Ορισμένοι βιολογικοί αλλά και ψυχολογικοί παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί, με τους συνηθέστερους να είναι οι φλεγμονές του προστάτη, η υπερευαισθησία της βαλάνου του πέους, οι παθήσεις του θυροειδή, η γενετική προδιάθεση, αλλά και η παχυσαρκία, το άγχος και οι προηγούμενες τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες.

Όπως και να έχει, η επιστήμη έχει προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν πλέον όλο και περισσότεροι τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής. Μία σύγχρονη και πολύ αποτελεσματική θεραπεία είναι αυτή της έγχυσης υαλουρονικού οξέως στο πέος. Η τοποθέτησή του γίνεται επιφανειακά στη βάλανο, μέσω μίας πολύ λεπτής βελόνας. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και με την τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας 40 λεπτά νωρίτερα. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται ευρέως στην πλαστική χειρουργική και έχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα είναι ασφαλές και υποαλλεργικό. Είναι πλήρως απορροφήσιμο και το αποτέλεσμα από την εφαρμογή του έχει διάρκεια για 4 με 5 μήνες. Λόγω όμως της ιδιαίτερης δομής της βαλάνου, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να παραμείνει στην περιοχή για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου.

Η τεχνική τοποθέτησής του είναι απόλυτα ασφαλής, ανώδυνη, αποτελεσματική και χωρίς καμία επιπλοκή. Τα αποτελέσματά της είναι ορατά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, μέσω της σεξουαλικής ευχαρίστησης που νιώθουν. Η θεραπεία αυτή στοχεύει στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης, μέσω του φυσικού φραγμού που δημιουργεί το υαλουρονικό οξύ μεταξύ των νευρικών απολήξεων της βαλάνου και του εξωτερικού περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση της ευαισθησίας της βαλάνου και έτσι η σημαντική αύξηση του χρόνου έως την εκσπερμάτιση. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη θεραπεία επιτυγχάνει τη διόγκωση της βαλάνου, με τον όγκο της να αυξάνεται σε ποσοστό 20 – 30%. Επιπλέον, λόγω της διόγκωσης αυτής, αυξάνεται η γυναικεία σεξουαλική ικανοποίηση, καθώς λαμβάνει χώρα ο ερεθισμός περισσότερων νευρικών υποδοχέων του κόλπου.

Κατόπιν κλινικών μελετών που πραγματοποιήθηκαν, προκύπτει ότι μέσω της θεραπείας αυτής ο χρόνος εκσπερμάτισης αυξάνεται έως και 5 φορές, ενώ ταυτόχρονα ο όγκος της βαλάνου αυξάνεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% έξι μήνες μετά. Αξιοσημείωτο φυσικά είναι το γεγονός ότι η ανδρική αλλά και η γυναικεία σεξουαλική ικανοποίηση αυξάνεται σε μεγάλο ποσοστό έως και 75%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.