Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την εργατική Πρωτομαγιά

Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την εργατική Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με την πανδημία του κορωνοϊού η οποία αναδεικνύει πόσο ευάλωτη είναι η αξία της εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, από πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και της κοινωνικής απαξίωσης.

Η υγειονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα επιχειρεί η κυβέρνηση με την εκ περιτροπής εργασίας που θα αμείβεται με το 50% του μισθού ή με και τον προσδιορισμό της μηνιαίας επιδότησης για την αναστολή της εργασίας στα 533 ευρώ.

Η κυβέρνηση αρκείται σε ψεύτικα χειροκροτήματα για τους γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στην καθαριότητα, εργαζόμενους στα super market, στις υπηρεσίες delivery, στα περίπτερα, στα μέσα μεταφοράς. Αρκείται σε διαπιστώσεις για εργαζόμενους που λόγω της κρίσης χάνουν τη δουλειά τους, για επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν και για ανέργους που δε βρίσκουν καμιά προοπτική για εργασιακή ένταξη.

Απέναντι σε αυτές τις ανάλγητες κοινωνικά επιλογές οφείλουμε να αγωνιστούμε ενωμένοι για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην δουλειά και την αξιοπρεπή διαβίωση. Οφείλουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ανατροπή της επιλογής της ΝΔ για  την καταστροφική επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την ζωή μας.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.