Κορωνοϊός: Στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 103 νέα επιβεβαιωμένα

Κορωνοϊός: Στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 103 νέα επιβεβαιωμένα

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος, και στη χώρα μας, με τα κρούσματα και τα θύματα της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο πανδημικός κορωνοϊός SARS-CΟV-19.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην Ελλάδα έχουμε πλέον στο σύνολο 331 ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες προστέθηκαν 103  άλλα κρούσματα.

Τα σημερινά κρούσματα είναι 49 ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης 54 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο.

Τα περισσότερα κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα ενώ δέκα ασθενείς έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ότι κάποια από τα πολύ κοινά φάρμακα για την πίεση, που παίρνουν ασθενείς με συνταγή από τον γιατρό τους, δεν φαίνεται να επηρεάζουν ενώ ίσως και να λειτουργούν προστατευτικά.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι “δεν είναι μόνο ο νέος ιός που προκαλεί τα αναπνευστικά προβλήματα γι’ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση όταν παρατηρούμε σοβαρά συμπτώματα, όπως υψηλός πυρετός ή έντονη δύσπνοια και χρειάζεται επικοινωνία με τον γιατρό”.

Επίσης τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός, απαιτείται ψυχραιμία.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι όσα περισσότερα μέτρα θα πάρουμε όλοι μας τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά στην κοινότητα.

Ακόμα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι η προσοχή μας πρέπει να στραφεί σε άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και στους ηλικιωμένους.

Πηγή: EMEA.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.