Κοροναϊός: Τι δείχνει έρευνα για την μετάδοση του ιού από τα παιδιά

Κοροναϊός: Τι δείχνει έρευνα για την μετάδοση του ιού από τα παιδιά

Οι ενήλικες έχουν σχεδόν δεκαπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τα παιδιά να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κοροναϊού και εξάπλωσης της νόσου Covid-19, σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες.

Οι ερευνητές εκτιμούν, ότι τα παιδιά πιθανότατα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασυμπτωματική εξάπλωση της Covid-19. Μόνο το 1,2% των παιδιών χωρίς καθόλου συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 βρέθηκαν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 όταν εισήχθησαν σε νοσοκομείο στο Μιλάνο για άλλη αιτία, έναντι ποσοστού ασυμπτωματικών 9,2% μεταξύ των ενηλίκων.

«Τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν την άποψη ότι τα παιδιά είναι συχνότερα ασυμπτωματικά σε σχέση με τους μεγάλους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, παιδίατρος δρ Κάρλο Αγκοστόνι του Πανεπιστημίου του Μιλάνου και πρόσθεσε πως τα ευρήματα «επιτρέπουν στις ιταλικές αρχές να ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος με λιγότερο απαισιόδοξη διάθεση», όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους εξάπλωσης της επιδημίας στα σχολεία.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό «JAMA Pediatrics», βασίσθηκε στην ανάλυση στοιχείων 83 παιδιών ηλικίας ενός έως 11 ετών και 131 ενηλίκων 57 έως 84 ετών, που έκαναν προληπτικό τεστ για κορονοϊό κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο Fondazione Ca’Granda του Μιλάνου.

Η ιταλική μελέτη αναφέρει ότι έως το 80% των ενηλίκων με Covid-19 μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί.

Πηγή: news.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.